Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 6 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Tranentrekkers: Dit zijn de 14 allerbeste zielige huilfilms

Soms heb je gewoon zin in zielige huilfilms om je tranen compleet te laten gaan. Weet je even geen film? Deze 14 toppers op Netflix zorgen gegarandeerd voor tranen en een loopneus.

Huilfilms op Netflix

Soms is het lekker om even helemaal op te gaan in een zielige film en de wereld om je heen compleet te vergeten. Dat kan met alle films op onderstaande lijst. Have fun!

Psst, sla dit lijstje op voor later met Pinterest.

1. PS I love you

Holly en Garry zijn het perfecte koppel. Maar dan overlijdt Garry aan een hersentumor en is Holly ontroostbaar. In het jaar na zijn dood, ontvangt Holly iedere maand een brief van Garry met een opdracht, dat heeft Garry zo geregeld voor zijn dood.

2. Me before you

Leg de zakdoekjes maar klaar bij deze film. Louisa woont in een dorpje op het Engelse platteland. Als ze haar baantje bij een lunchroom verliest, gaat ze zorgen voor de norse Will Traynor die door een ongeluk in een rolstoel is beland en alleen zijn hoofd nog kan bewegen. Louisa is vastbesloten hem te laten zien dat het leven nog zin heeft.

3. The fault in our stars

Hazel en Gus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor kankerpatienten. Hazel heeft schildklierkanker dat uitgezaaid is naar haar longen. Hierdoor heeft ze altijd een zuurstoftank bij zich. Gus is op tijd behandeld aan osteosarcoom, maar heeft hierdoor wel een geamputeerd been. De liefde tussen de twee is hierdoor bijzonder, maar niet gemakkelijk. Een zeer aangrijpende huilfilm, dus laat je mascara maar achterwege.

4. Million dollar baby

We zullen niet te veel verklappen, voor het geval je deze klassieker uit 2004 nog nooit hebt gezien. Alleen dat het gaat over Maggie die Frankie smeekt of hij haar wil leren boksen. Hij zit er niet op te wachten, maar zwicht toch. Bij de wending in de film zul je het niet droog houden. Heftig.

Lees ook: 8 romantische films op Netflix voor een heerlijke avond met je vriendinnen

5. Intouchables

Philippe, een rijke man, is door een ongeval tijdens het paragliding in een rolstoel terecht gekomen. Hij heeft hulp nodig en neemt Driss aan. Driss komt net uit de gevangenis en woont niet in de beste buurt van Parijs. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap.

6. Komt een vrouw bij de dokter

Naar het boek van Kluun. Tranen gegarandeerd.

7. My sisters keeper

De reden dat Anna ter wereld is gekomen, is dat ze het leven van haar zusje moet redden. Ze is geboren als donorbaby. Haar zus heeft namelijk leukemie. Maar nu ze ouder wordt, wil ze niet langer zo leven. Ze klaagt haar ouders aan en wil de beschikking over haar eigen lichaam.

8. Dear John

Van dezelfde schrijver als the Notebook. Het is net zo meeslepend en tranentrekkend, maar ook ontzettend lekker om te kijken. Het verhaal gaat over Savannah die verliefd wordt op John, een jonge soldaat. Wanneer John op uitzending wordt gestuurd, besluiten ze elkaar brieven te schrijven.

9. The Notebook

The Notebook kan zelf natuurlijk ook niet ontbreken. De nummer één film als het gaat om een romcom waar je het niet droog bij houdt. Het is liefde op het eerste gezicht tussen Noah en Allie. Maar als Allie na de zomer verhuist en Noach zich meldt bij het leger lijkt het over met de hartstocht en passie. Of toch niet?

10. The Impossible

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Maria Belon en haar familie tijdens de tsumani van 2004. Maria is met haar man en drie zonen op vakantie als het noodlot toeslaat. Door de ramp raakt Maria gewond. En gescheiden van de rest van haar gezin.

11. Stepmom

Och wat een tranen aan het einde van de film. Maar het is het allemaal waard.

12. Never let me go

Een beetje een surrealistische huilfilm, maar het had zomaar waar kunnen zijn. Carey Mulligan, Keira Knightley en Andrew Garfield groeien op in een kostschool en hebben geen contact met de buitenwereld. Later blijkt waarom dat was. En hoe gruwelijk de waarheid is. Heel indrukwekkend, melancholisch en droevig. Een film om stil van te worden.

13. Extremely Loud & Incredibly Close

https://www.youtube.com/watch?v=Z_quK9SEGYE

Deze film gaat over Oskar, een kind dat nooit meer met zijn vader kan praten. Hij is namelijk omgekomen op 11 september 2001. Dan vindt hij een envelop met de naam ‘Black’ er op geschreven. In de envelop zit een sleutel. Het is het begin van een bijzondere en ontroerende zoektocht waar de sleutel past.

14. Remember me

https://www.youtube.com/watch?v=IMBfTdm9ALk

De laatste scene geeft je sowieso kippenvel over heel je lichaam. En daarna ben je alleen nog maar in shock. En dat Robert Pattinson erin speelt is ook niet vervelend natuurlijk.

Lees ook: Bingewatchen maar – Deze Netflix Originals verschijnen in 2020 en wil je meteen zien