Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier moet je op letten bij het laten zetten van een nieuwe piercing

Piercings zijn een populaire vorm van lichaamsversiering wij zijn ook fan. Je moet even door de pijn heen bijten, maar dan heb je wel wat moois. Of je nu kiest voor een subtiele oorbel, een opvallende neuspiercing of een tongpiercing, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn als je zo’n stukje staal laat zetten. Ear party incoming?

Hier moet je op letten bij het laten zetten van een nieuwe piercing

Je wil natuurlijk dat het op een goede manier gezet wordt én dat je het daarna niet gaat ontsteken. Met deze tips kom je een heel eind!

Kies een professionele piercer

Het selecteren van een ervaren, goed opgeleide piercer is van het grootste belang. Zoek naar studio’s met een goede reputatie en vraag om aanbevelingen van vrienden of online gemeenschappen. Een professionele piercer zal de juiste technieken gebruiken en zorgen voor een schone, veilige omgeving.

Controleer de hygiëne

Voordat de piercing wordt gezet, moet je ervoor zorgen dat de studio schoon en goed onderhouden is. De piercer moet handschoenen dragen en alle apparatuur moet gesteriliseerd zijn. Vraag gerust naar de sterilisatiemethoden en aarzel niet om vragen te stellen over hygiëne.

Kies het juiste sieraad

Overleg met je piercer over het juiste sieraad voor je piercing. Het materiaal van het sieraad kan variëren van chirurgisch staal tot titanium of goud. Zorg ervoor dat je geen allergische reacties hebt op het gekozen materiaal en kies een sieraad dat goed bij je lichaam past.

Informeer naar de nazorginstructies

Een cruciaal onderdeel van het krijgen van een nieuwe piercing is het begrijpen van de nazorginstructies. Je piercer zal je vertellen hoe je de piercing moet reinigen en verzorgen om infecties te voorkomen. Volg deze instructies nauwgezet op en raadpleeg je piercer bij eventuele problemen.

Let op tekenen van infectie

Houd je nieuwe piercing in de gaten op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, pijn, pus of koorts. Als je vermoedt dat er een infectie is, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. Probeer de piercing niet zelf te verwijderen.

Vermijd aanraking met vuile handen

Raak je piercing zo min mogelijk aan, en alleen met schone handen als het echt nodig is. Vermijd het draaien of bewegen van het sieraad, want dit kan de genezing vertragen en irritatie veroorzaken.

Bescherm je piercing tegen vuil en trauma

Draag geen strakke kleding of sieraden die de piercing kunnen irriteren. Vermijd ook het contact van je piercing met make-up, haarproducten, en andere chemicaliën. Bescherm de piercing tegen stoten of krabben.

Geduld is een schone zaak

Het genezingsproces varieert afhankelijk van de locatie van de piercing, maar het kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat het volledig is genezen. Wees geduldig en probeer niet te vroeg het sieraad te verwisselen.

10 dingen die succesvolle vrouwen elke ochtend doen vóór negen uur