Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Beauty en Style 30 jul 2018
Leestijd: 5 minuten

Nostalgie: 27 dingen die je hebt gedragen als je in de jaren 90 geboren bent

Als je nu terug denkt aan de goede oude tijd dan heb je drie gedachten. Één: wat bezielde me dat ik dat aantrok. Twee: Hé, dat is nog best leuk eigenlijk. En drie: Haha, dat wordt nu weer hip. Bereid je voor op een flinke vlaag van nostalgie, want deze 27 items heb jij vroeger vast en zeker gedragen.

1. Gsus Industries vest


Met op de achterkant een groter dan groot logo. Wat voelde je je stoer terwijl je met je merkvest pronkte. Nou ja, het was toen ook heel stoer.

2. Pucca shirt


Niet alleen een Pucca shirt. Er waren Pucca schooltassen, schriften, pennen. Oh, de Pucca pennen met veren, wat ware die té gek zeg. Ja, waar jij was, daar was Pucca.

3. Merkbroek


Het liefst van G-star, Indian Rose of Miss Sixty. Tegenwoordig draagt iedereen jeans van modeketens als H&M, Primark en Zara, maar back in the days telde je niet mee als je geen spijkerbroek van een ‘écht merk’ had.

4. Juicy broek


Wist je dat je deze bijzondere hype – je had totaal niet door wat het eigenlijk betekende dat er Juicy op je billen stond, zo jong, naïef en blue was je – aan Paris Hilton hebt te danken. Dankzij haar was het roze huispak in 2004 helemaal the shit. Ze liep er mee rond op vliegvelden enzo. Het liefst gecombineerd met Uggs. Jij vond het prachtig.

5. Glitterbroek


Blingbling, dat was het helemaal toen jij op de middelbare school zat. Hoe meer glitter en glimmers, hoe beter. Van het begrip ‘minimalisme’ had je nog nooit gehoord. En zo wel, dan begreep je daar helemaal niets van. Je jeans had steentjes of glitters. En ook je mobieltje – zo noemde je dat toen – had een eigen sierraad met shiny steentjes.

6. Bandana haarband


Of een boerenzakdoek in je haar. Als je pech had, dan mocht het niet op school. Onder het mom van ‘jongens mogen ook geen petten’. Maar dat is toch totáál wat anders?

7. Pofmouwen


En ze dreigen terug te komen. Weliswaar in een andere vorm, maar toch. Als een trend terug lijkt te komen, is dat in eerste instantie toch een beetje raar. Die pofmouwen, dat is nu wel geweest. Toch?

8. Indianen laarsjes


Die hebben eigenlijk best een Ibiza-achtige hippie vibe. Misschien liggen ze nog ergens?

9. Ballerina’s


Voordat sneakers ons hart veroverden, droegen we ballerina’s. Want ze liepen zo lekker, pasten in je tas als je toch een keer hakken droeg maar niet wist of je dat ging volhouden en stonden overal bij. Vooral in combinatie met een skinny jeans was dit een ware hit.

10. Capri broek

[one_half][/one_half]
[one_half_last]Ook wel bekend als 7/8-broek of driekwartbroek. Tegenwoordig nog te zien bij vrouwen die fan zijn van een kort pittig kapsel. [/one_half_last]

11. Grote oorbellen


Hoe groter hoe beter. En ja, dat geldt nog steeds voor een heleboel dingen toch?

12. Bolero


Och ja, de Bolera. Je had ze in verschillende kleuren. Je kijkt nu met gemengde gevoelens terug op die tijd.

13. Netpanty


Dat was hartstikke hip en helemaal niet te sexy voor veertienjarige meisjes. En het gaf je ook geen rolladebenen. Punt.

14. Cowboy laarzen


Waarom is deze trend eigenlijk verdwenen? Cowboy laarzen verdienen een plekje in de lijst met klassiekers. Toch?

15. Uggs


Eerst vond je ze lelijk. Maar toen paste je er een keer een paar aan en waren al je bezwaren als sneeuw voor de zon verdwenen. Over de sneeuw gesproken, dan waren ze volgens jou perfect. Dat was tenminste je excuus, wat in werkelijkheid werden je voeten drijfnat. Of je nu fan bent of niet, we vrezen dat Uggs nooit meer helemaal zullen verdwijnen.

16. Paul Frank shirt


[one_half_last]Haal je oude shirts maar uit de kast. Als ze nog passen dan. Want ontwerper Paul Frank is sinds dit jaar weer terug bij het merk waar hij in 2005 vertrok. Dus dit zou wel weer eens een enorme hit kunnen worden.

17. Palestijnse sjaal


De keffiyeh was ooit een statement. De sjaal was het nationale symbool van Palestina geworden en daarom gebruikt bij demonstraties tegen Israël. Maar daarna werd het een mode-item. Tja, het paste gewoon perfect bj je skinny en All Stars.

18. Rode Puma sneakers


Hoewel alle jongens deze sneakers zo’n dertien jaar geleden schenen te dragen, doet het jou nog steeds denken aan de hunk van de school. Die goede oude tijd.

19. Rubberen armbandjes


Die mocht je onder geen beding afdoen. Kun je de gele Livestrong bandjes nog herinneren?!

20. Poloshirt


Het liefst van een merk als Ralph Lauren of Lacoste. Maar de Sting had ook goede in die tijd. Met een cijfer achterop. En uiteraard – uiteráárd – met de kraag omhoog. Je had er zelfs hacks voor. Je spoot namelijk haarlak in de kraag, zo bleef ‘ie langer overeind staan.

21. Indian Rose jeans


Zo laag mogelijk op je heupen en met je string er een flink eind bovenuit. Waarom er geen heupstrings waren is eigenlijk best een raadsel. Anyway dit was totaal niet ordinair, dit was je standaard outfit, het was je uniform.

22. Von Dutch pet


Petten mochten niet op school, maar trok jij je daar wat van aan? Precies.

23. ‘Ik draag een string en iedereen mag dat weten’


Strings waren waarschijnlijk net uitgevonden ofzo.

24. Beenwarmers


Beenwarmers over je laarzen heen. Dit was misschien wel de vreemdste trend ooit.

25. Afzaklaarzen


Je wisselde ze af met je cowboylaarzen. En je droeg ze uiteraard over je skinny jeans. Of bij je capribroek, dat kon ook.

26. Puntige kitten heels


Een gevalletje net niet, zo’n kitten heel. Te laag om mee te doen met de hakken en te hoog om mee te doen met de flatjes. Het resultaat: een truttig schoentje. Maar dat vond je toen niet. Nee, toen vond je de hak echt onwijs hoog. En sexy. En volwassen. Enzo.

27. All stars met print


Waarom een effen gymp kopen als er ook All Stars met prints waren? De Amerikaanse vlag was favoriet.

Vond je dit artikel leuk? Klik hier dan ook even op: Nostalgie: deze 10 dingen deden álle dorpsmeisjes in de zomer