Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Beauty en Style 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Manicure 101: wat is gellak nou eigenlijk en is het echt zo slecht voor je nagels?

Niets zo irritant als nagellak die een minuut na het aanbrengen alweer aan het schilferen is. Een goeie oplossing hiervoor is gellak, want dit blijft heel lang zitten. Maar wat is dat precies en belangrijker nog: is het niet slecht voor je nagels?

Beautify geeft antwoord op al je prangende manicure vragen.

Technische praat: wat is gellak?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: gellak is een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden onder uva-licht veranderen in polymeren. Duidelijk, toch? Nee, zonder gekheid; deze substanties zorgen ervoor dat jouw nagels heel lang mooi gelakt blijven.

Gellak stap voor stap

Gellak wordt in een beautysalon op je nagels aangebracht. Net als bij een normale manicure kun je kiezen uit ontelbaar kleurtjes. Nadat je je keuze hebt gemaakt, wordt de gel aangebracht en gehard onder een lamp met uv-licht.

De voordelen op een rij

Iedereen is fan. Waarom? Omdat het onwijs lang blijft zitten. Je kunt twee weken genieten van netjes gelakte nagels. Maar vaak blijft de lak wel drie weken zitten voor het echt uitgegroeid is. Nog een voordeel: de lak blijft al die tijd prachtig glanzen.

Niet pulken, girl

Het is heel verleidelijk om aan je nagellak te gaan pulken. Maar doe dat niet, want dat beschadigt je nagels. In de salon kan het professioneel worden losgeweekt. Je kunt het ook zelf doen, door je nagels in aceton te laten weken. Hierdoor wordt het zacht, waarna je het er gemakkelijk af kunt halen.

Zó verwijder je gel nagellak zonder je nagels te beschadigen

 Schadelijk: is gellak slecht voor je nagels of niet?

Als je van nature sterke nagels hebt, is gellak echt niet schadelijk. Je kunt het dus gewoon blijven dragen. Heb je broze nagels die snel afbrokkelen? Dan is het slim om af en toe een pauze in te lassen om je nagels te laten rusten. Af en toe zelf lakken moet te overzien zijn, toch?

Wil je meer weten over wat voor soorten gellak er bestaan? Lees dan dit artikel.

Treatwell