Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van okseluitslag door deodorant? Dit kun je eraan doen

Je wilt er natuurlijk dagelijks fris en fruitig bijlopen. Dit begint met lekker douchen en je huid goed verzorgen. Maar een echte must in een goede verzorgingsroutine is ook zeker een lekkere deodorant. Toch wil het nog wel eens gebeuren dat je okseluitslag krijgt van dit hulpmiddel. Heb jij daar last van? Wij vertellen je wat je eraan kunt doen.

Niets is vervelender dan uitslag onder je oksel.

Deodorant

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende varianten deodorant waaruit je kunt kiezen. Zo heb je spuit, rol en zelfs deo waarvan je minder gaat zweten. Maar van welke variant je ook houdt, deodorant is soms niet alleen verfrissend. Als het even niet meezit kan deo de huid van je oksel ook flink irriteren en dat is natuurlijk ontzettend vervelend.

Zelfs deodorant met ‘natuurlijke’ ingrediënten kunnen irritatie veroorzaken. Je zou denken dat dit product perfect in harmonie is met je huid, maar niets is minder waar. Natuurlijke deodoranten worden namelijk vaak gemaakt met veelvoorkomende irriterende stoffen die okseluitslag kunnen veroorzaken. Dit zijn bijvoorbeeld zuiveringszout of natriumbicarbonaat, die je lichaamsgeur neutraliseren. Ook vitamine E en kokosolie zijn veelgebruikte ingrediënten die je huid kunnen irriteren of een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Eindelijk antwoord op de vraag: ‘Moet ik mijn gezicht wassen na een het gebruik van een maskertje?’

Voorkomen en behandelen

Nu je weet waar de irritatie vandaan komt wil je natuurlijk weten wat je eraan kunt doen of hoe je het zelfs kunt voorkomen. Raak vooral niet in paniek als je jeukende okseluitslag krijg na het gebruiken van een nieuwe deodorant. Deze reactie moet normaal gesproken namelijk na een paar dagen vanzelf verdwijnen als je stopt met het gebruiken van de deo. Verwijder wel direct het product van je oksel met een milde zeep of reinigingsmiddel.

Ook is het een goed idee om een hydrocortisoncrème van 1% en een verzachtend product op basis van vaseline aan te brengen op de aangetaste huid. Gaat het niet vanzelf weg? Raadpleeg dan je huisarts of een gecertificeerde dermatoloog. Als je weet dat je huid snel geïrriteerd raakt, is het handig om een test uit te voeren. Breng een beetje deodorant aan op je arm zodat je kunt zien hoe je huid op het product reageert. Op die manier weet je precies welke ingrediënten je moet vermijden. Good luck babes!

OMG – dit is het recept van de legendarische tosti van het Pulitzer hotel