Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom jij polyglutaminezuur aan jouw huidverzorgingsroutine wilt toevoegen

Droge lucht, viezigheid en UV-straling zijn allemaal dingen die onze huid aantast en waar we ons tegen moeten beschermen. Misschien merk je wel dat je gezicht de laatste tijd droog is en lijntjes en beginnende rimpels wat meer opvallen. De oplossing voor dit probleem? Een huidverzorgingsproduct waar polyglutaminezuur in zit.

Wat is dit?!

Polyglutaminezuur

Het product polyglutaminezuur is gemaakt van de fermentatie van sojabonen. Dit product kan precies zijn wat jij nodig hebt voor je huid. Het product kan een doffe en droge huid soepel, zacht en stralend maken. Polyglutaminezuur is een bevochtiger en dus hét middel dat je wil hebben om een droge huid tegen te gaan. Polyglutaminezuur kan gebruikt worden door alle huidtypes. Ook zit het soms al in de producten die je gebruikt.

Wat zijn de voordelen van polyglutaminezuur voor de huid?

Polyglutaminezuur zal de gladheid van je huid helpen verbeteren en lijntjes en rimpels zichtbaar verminderen. Het is namelijk zo dat wanneer je huid beter gehydrateerd is, lijnen en rimpels minder zichtbaar zijn. Ook wordt je huid naarmate je het product vaker gebruikt, dunner en poriën minder zichtbaar.

Gebruik

Het product kan ‘s ochtends of ‘s avonds worden aangebracht. Ook is polyglutaminezuur goed te combineren met andere producten zoals hyaluronzuur en vitamine C. Het product heeft weinig bijwerkingen, het werkt namelijk niet irriterend en mensen allerlei soorten huidtypes kunnen het dus gebruiken. Toch is het altijd een goed idee om te testen hoe je huid op het product reageert.

Hoe test je zoiets? Breng een ​​beetje van het product aan op de huid van je binnenarm. Gebruik het product zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing en kijk ongeveer 24 uur lang af en toe hoe je huid reageert. Als je een gevoelige huid hebt of last hebt van een huidaandoening zoals eczeem of rosacea, is het vaak het beste om deze test minimaal een week lang twee keer per dag te herhalen.

Onze twee favoriete producten met polyglutaminezuur zijn The INKEY List Polyglutamic Acid Serum 30ml en deze van Charlotte Tilbury.

Nooit meer glimmen: dit is hét stappenplan voor het reinigen van een vette huid