Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de favoriete vitamine C serums van onze redacteuren

Grote kans dat jij inmiddels al weet dat vitamine C goed is voor je voor je. Het geeft je immuunsysteen een grote boost én het is ook nog eens goed voor je huid. Geen wonder dat deze vitamine dan ook vaak terugkomt in verschillende serums. Eigenlijk kán je zo’n beautyproduct niet misen. Maar.. welke vitamine C serums hebben nou het beste resultaat?

Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Vitamine C

Maar eerst.. wat doet vitamine C precies? Deze Vitamine is een antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen (denk aan luchtvervuiling). Deze vrije radicalen zorgen voor een beschadigde huid en dat wil je niet. Vitamine C maakt de huid helderder en zorgt het ervoor dat plekjes en donkere kringen opgelicht worden.

Wat moet er in het vitamine C serum zitten voor een goed resultaat?

In een goede vitamine C serum zit altijd één van deze stoffen: ascorbinezuur (L-ascorbinezuur), magnesiumascorbylfosfaat, natriumascorbylfosfaat en ascorbyltetraisopalmitaat. Staan deze niet op de verpakking van het serum? Dan is het niet de moeite waard om te kopen. Dit zijn onze favorieten:

1. Paula’s Choice C15 Super Booster

Dit Paula’s Choice C15 Super Booster kost 56 euro en bevat een hoge concentratie vitamine C en bevat een mix van antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. Het product zorgt ervoor dat pigmentvlekken vervagen, een zichtbaar stralende huid én het beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Vitamine C Paula's Choice
Paula’s Choice Paula's Choice

2. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Vitamine C is een effectieve antioxidant, die je teint verheldert en tekenen van veroudering tegen gaat. Ook is het ingrediënt Ascorbyl Glucoside in The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% gebruikt. Dit product kost 13,50 euro en heeft voordelen die je teint verhelderen.

The Ordinary
The Ordinary The Ordinary

3. Skin ActiveSerum Cream met Vitamine C* en SPF25

Dit is een van de nieuwste serums en echt onze favoriet. Het Garnier Skin Active Serum Cream Vitamine C* en SPF25 is een 2 in 1 serum cream. Dit item kost 19,99 euro. Het biedt de hydraterende voordelen van een crème met de werking van een serum in één. Ook bevat het product SPF 25 om de huid te beschermen tegen de zon. Dit product laat de doffe huid stralen en vermindert pigmentvlekken. Hoe fijn?

garnier vitamine c
Garnier Garnier

4. Charlotte Tilbury Charlotte’s Magic Serum Crystal Elixir

Charlotte Tilbury Charlotte’s Magic Serum Crystal Elixir serum werkt voor een jonger uitziende en stevigere huid. Het bevat peptiden die zich focussen op het verminderen van rimpels. Ook zit er vitamine C in en bevat serum het polyglutaminezuur, dat vier keer beter werkt dan hyaluronzuur. Het product kost 72 euro dus het iets wel aan de prijzige kant. We zijn net zo fan van dit product als van de Charlotte Tilbury Superfusion Facial Oil.

Charlotte Tilbury vitamine C
Charlotte Tilbury

Deze producten met AHA wil je gegarandeerd in je badkamerkastje hebben staan