Renée
Renée Love & Seks 12 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Ook mannen zijn onzeker – dit zijn 8 veelvoorkomende onzekerheden in een relatie

Jij twijfelt misschien weleens of je leuk/lief/grappig genoeg bent, maar in je relatie ben je heus niet de enige met onzekerheden. Heb je een relatie met een man? Dan kunnen we je alvast vertellen dat de volgende onzekerheden bij veel mannen voorkomen, maar wees niet bang. Het is helemaal niet erg als hij tegen de volgende dingen aan loopt.

De volgende zaken kunnen een jongen van een man onderscheiden. Voel je vooral niet bedreigd door zijn onzekerheden, want als jullie hier samen doorheen komen wordt jullie relatie sterker en sterker.

Waar een man onzeker over kan zijn in een relatie

Ook al lijkt het soms alsof de mannen in je leven zich nergens druk om maken – ook zij hebben uiteraard hun onzekerheden. Ze twijfelen over dingen waarvan je het totaal niet had verwacht, maar ook over zaken waar jij niet zeker over bent. Als jouw man één of meer van de volgende onzekerheden heeft en dit met jou durft te bespreken, worden jullie samen alleen maar sterker:

1. Of hij goed genoeg voor je is

Voel je weleens de angst om je vriend kwijt te raken? Andersom heeft hij hetzelfde. Hij twijfelt of hij goed genoeg voor je is op álle vlakken in jullie relatie.

2. Of hij open en emotioneel genoeg is

Als je mannen over één kam zou scheren, dan kun je zeggen dat de gemiddelde man het moeilijk vindt om over zijn emoties te praten. In een serieuze relatie zal hij zijn best daarvoor doen. Dat gaat wél gepaard met enige onzekerheden. Is hij open genoeg? Is hij niet te open? Vind je hem nog wel mannelijk genoeg?

3. Of jij het niet erg vindt als hij niet dominant is

Sommige mannen hebben er moeite mee om onderdanig te zijn. Zijn mannelijkheid kan hem enorm bezighouden, terwijl jij dat waarschijnlijk niet eens merkt.

4. Of je ouders hem wel accepteren

Wanneer een man serieus met je is, vindt hij het belangrijk dat hij goed overweg kan met je familie. Vooral in het begin is dit een onzeker punt voor hem.

5. Of hij wel succesvol genoeg is

Dat de man succesvoller moet zijn dan de vrouw en meer geld moet verdienen is allang achterhaald. Maar zelfs ondanks dat kan hij zich erg zorgen maken over zijn carrière. Voor sommige mannen is status erg belangrijk en voelen ze zich onzeker als ze nog hun doelen hebben bereikt.

6. Of hij genoeg z’n best doet

Of hij het nu iedere dag tegen je zegt of juist helemaal niet: je man is hartstikke dol op je. Af en toe bekruipt hem het angstaanjagende gevoel. Hierbij twijfelt hij aan zichzelf: doet hij genoeg zijn best voor zijn relatie met jou? Wil je nog altijd bij hem blijven? Zie je wel een toekomst met hém voor je?

7. Of hij wel leuk/knap/gespierd genoeg is voor je

Als je denkt dat alleen vrouwen het gevoel hebben dat ze aan een bepaald schoonheidsideaal moeten voldoen, dan heb je het mis. Er zijn namelijk genoeg mannen die zich net als menig vrouw zorgen maken om hun uiterlijk. Je hoeft dus niet raar op te kijken dat ook jouw vriend weleens twijfelt of hij wel leuk/knap/gespierd genoeg is.

8. Of hij wel goed genoeg kan autorijden

Menig man wil vooral mannelijk genoeg zijn voor jou. Iets wat hem heel onzeker kan maken, zijn de skills in de auto. Hij voelt zich de man als hij goed kan autorijden. Wanneer de motor afslaat of het inparkeren niet in één keer lukt, kan hij zich heel onzeker voelen.

Meer lezen over de liefde: