Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 13 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom jullie tweede date belangrijker is dan je eerste date

Ah, de eerste date is ein-de-lijk achter de rug. Na de eerste date hoeven we ons geen zorgen meer te maken om de grootste dingen, want de ander heeft nu al een idee van hoe we zijn. Tijd om ons druk te maken om een vervolgdate. Want weet je al dat de tweede date misschien wel belangrijker is dan de eerste?

Laat alle verwachtingen na de eerste date nog niet gelijk zakken. Voortaan heb jij dus geen stress voor de eerste dates die je gaat krijgen. Let vooral goed op tijdens de tweede date. Hieronder vertellen we je waarom.

Om deze redenen is de tweede date veel belangrijker dan de eerste

We hebben ons er zó op voorbereid dat alles op de eerste date vlekkeloos verloopt. Maar dan? Wil je nog een tweede date met deze persoon? Om de volgende redenen is een tweede date veelzeggender dan de eerste:

1. Je verwacht meer van elkaar

Veel mensen gaan alleen op een eerste date. We laten een klein deel daarvan maar toe tot een tweede. Je kunt er dus al vanuit gaan dat de ander al iets geïnteresseerder in je is. Je kan zelfs al meer geïnvesteerd raken na de tweede date.

2. Je kunt je echte zelf meer laten zien

Aangezien mensen op een eerste date nogal nerveus zijn, kunnen ze zich nog iets anders voordoen. Nu de ander zeker weet dat je geïnteresseerder bent, hoeft diegene minder gespannen te zijn. Simpel gezegd zie je nu veel beter de ware ik van je date en vice versa.

3. Je komt erachter of deze persoon iets voor je is

Natuurlijk willen we er tijdens het daten achterkomen of iemand bij je past. Bij een tweede date kun je er dus uiteraard achterkomen of jij het waard vindt om op meer dates te gaan. Deze date kan je ook meer tijd te geven om te ontdekken of het wel écht zo goed klikte de eerste keer – of dat er misschien nog een klik kan ontstaan. Of juist niet.

Lees ook: