Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTok-hack maakt het aanbrengen van een smokey eye een stuk makkelijker

Wil je de focus op je ogen leggen, dan is de smokey eye the way to go. Maar wie al eens een smokey eye heeft uitgeprobeerd, is er vast achter gekomen hoe moeilijk het eigenlijk is. Gelukkig hoef je niet meer te treuzelen, want dankzij TikTok is er namelijk een nieuwe oogschaduw-hack viral gegaan, wij vertellen je er alles over!

Benodigdheden voor deze make-uplook? Jouw favoriete oogschaduwpalette en twee make-upborstel, een platte en een blendingbrush. Pak je make-upspullen er maar bij!

Een makkelijke smokey eye

Voor deze smokey eye hack heb je drie tinten bruin of een andere kleur naar keuze nodig, een lichte, medium en donkere tint. Daarnaast gebruik je ook nog twee shimmers, een gouden en een lichte glitter.
Je begint met het plaatsen van de donkerste kleur in de uiterste hoek van je ooglid. Dit doe je door een lijn van je arcadeboog tot de wimperlijn te trekken.

Doe dit in een hoek van 45 graden, zoals je ook je eyeliner zou zetten. Voor de medium en lichte tint van de kleur die je gebruikt, zet je ook weer een lijn van je arcadeboog naar de wimperlijn. Voor de twee shimmers geldt hetzelfde, ook deze plaats je van donker naar licht aan de binnenkant van je oog. Het ziet er na deze stappen waarschijnlijk wat gek uit, maar het wordt beter. Blending is key!

Het blenden van de kleuren is de laatste stap van deze hack. Zorg ervoor dat je een schone blendingbrush hebt en je kan beginnen. Blend totdat je tevreden bent, dan hoef je alleen nog wat mascara toe te voegen en je hebt de perfecte smokey eye! Je zou ook nog eyeliner kunnen toevoegen aan deze make-uplook.

Hieronder laat @lenkalul op TikTok zien hoe zij deze smokey eye hack aanbrengt:

@lenkalul

trying viral eyeshadow hack❤️‍🔥 i don’t hate it lol 🙂 ib @i.an.ya.i #makeup #makeuphacks #makeuptutorial #makeuptransformation

♬ SHE IS THE MOMENT – haley

Benieuwd naar andere beautyhacks van TikTok die het uitproberen waard zijn? Je leest het hier:

OMG – Deze beautyhacks op TikTok zijn het uitproberen waard