Redactie
Redactie Relaties 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Voel je de vonk niet? Op deze manier wijs je iemand op een nette manier af

Afgewezen worden door iemand die jij leuk vindt kan zorgen voor onzekerheid, teleurstelling en boosheid. Toch heb je in deze situatie alleen maar verliezers, want iemand afwijzen doe je ook liever niet. Helaas is dit soms onvermijdelijk, maar gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij iemand op een vriendelijke manier kan afwijzen.

Ghosten is namelijk nooit de juiste optie.

Op deze manier wijs je iemand op een nette manier af

Of jullie nu één date hebben gehad, of tien: het goed afsluiten voorkomt schuldgevoel op een later moment.

Face-to-face

Het brengen van slecht nieuws kan je het best face-to-face doen. Een appje of belletje is nogal afstandelijk, terwijl je dit juist op een persoonlijke manier wil uitpraten. Op deze manier heeft iemand ook de kans om te antwoorden, waardoor je een goed gesprek met elkaar kan voeren.

Wees duidelijk

Draai niet om het gesprek heen, maar val meteen met de deur in huis. Hierdoor geef je iemand geen valse hoop, want dat zorgt voor een extra pijnlijk gesprek als je laat weten dat je het tóch wel wil afkappen. Zorg er wel voor dat je het vriendelijk houdt en praat vanuit jezelf. Het is niet de bedoeling dat je de schuld bij de ander legt, waardoor diegene enorm onzeker kan worden.

Geef aan waarom jij wil stoppen met daten

Het is het makkelijkste voor beide kanten om duidelijk te zijn over de reden waarom jij dingen wil afkappen. Op die manier gaat iemand niet aan zichzelf twijfelen, dat gun je diegene natuurlijk niet. Of je nou niks voelt voor diegene, of nog niet toe bent aan een relatie, hier mag iemand jou nooit op afrekenen. Door iemand duidelijkheid te geven, blijft diegene niet achter met vragen.

Laat elkaar los

Je kan elkaar het best loslaten, als je geen contact meer hebt. Blijf dus niet uit aardigheid berichten sturen, want daardoor kan iemand jou minder snel laten gaan en speel je alleen maar met iemands gevoel. Je hebt toch een tijdje met die persoon gedatet, dus laat zien dat je het beste voor hebt met die persoon.