Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Klaar voor een nieuwe liefde in 2024? Dít zijn de opvallendste datingtrends

Het leven is een gek iets: soms heb je dagen die niet snel genoeg over kunnen zijn en soms kan je er zomaar bij stilstaan hoe snel alles gaat. Over anderhalve maand zitten we in 2024 en dat betekent dat we dichterbij 2023 zijn dan bij 2015. Ben jij single maar ben je daar ook helemaal klaar mee? Is het nu toch écht tijd voor de ware? Bumble deelt de meest opvallende datingtrends voor 2024 met ons en wie weet stelt het je gerust.

Datingtrends 2024

Bumble heeft een groot onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking wat betreft dating en we delen de belangrijkste resultaten met jullie.

Dating beyond your ‘type’ > verder kijken dan je neus lang is

Iedereen heeft het altijd over een ‘type’ waar je op valt, maar in 2024 laten we dat een beetje los. Kijk buiten je eigen grenzen en wie weet zit daar iets voor je bij. Dat iemand misschien niet jouw ideale uiterlijk heeft betekent niet dat je niet verliefd kun worden op iemand. Looks vervagen toch 😋 En het is een stuk belangrijker dat jij blij wordt van iemand en hoe diegene jou behandelt, in plaats van hoe iemand er uit ziet. Ook fijn dat dat je aanspreekt natuurlijk maar het is niet alles. Ook maakt het vrouwen minder uit wat iemands leeftijd is, 59 procent van de ondervraagden staat open om te daten met iemand die jonger is.

Wees betrokken

25 procent van de singles vindt het aantrekkelijk als hun potentiële partner betrokken is bij politieke en maatschappelijke kwesties. Het getuigt van intelligentie en empathie. 44 procent van de Nederlandse vrouwen zegt dat het onaantrekkelijk is als iemand géén idee heeft wat er speelt in Nederland of in andere landen.

Het gras is niet altijd groener

We leven in een maatschappij waar iedereen altijd maar toegang heeft tot ‘meer’.. daarom voelt het af en toe altijd alsof je beter kunt krijgen. Maar in 2024 gaan we onze plantjes water geven. 68 procent van de vrouwen geeft aan stappen te gaan ondernemen om gelukkiger te worden met zichzelf én met de partner die ze hebben.

De knalroze crompouce martini gaat viral op TikTok maar iedereen is het zat