Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 1 okt 2023
Leestijd: 6 minuten

Deze oude feelgood films zijn perfect om in de herfstsfeer te komen

Hoewel er hier en daar nog wel mooie zonnige dagen op de planning staan de aankomende weken zijn wij klaar voor de herfst. We hebben zin om lekker op de bank te kruipen met een dekentje, een warme kop thee en een heerlijke film op de televisie.

Met deze oude films kom jij helemaal in de herfstsfeer.

Films om in de herfstsfeer te komen

Elk seizoen van het jaar heeft iets speciaals. In de lente zijn we dol op de eerste zonnestralen en lentekriebels en in de zomer kunnen we uren op het terras zitten om van de zon te genieten. De winter spreekt natuurlijk voor zich (KERST!!), maar we kijken ook elk jaar uit naar de herfst. Het seizoen waarin we massaal met elkaar de bank op kruipen en de tijd waarin een warme deken, een lekkere warme kop thee en knusheid centraal staan.

Toch is het nu, in het begin van het nieuwe seizoen, nog redelijk warm in Nederland. Een goed excuus dus om een serie oude films te gebruiken om in de herfstsfeer te komen. Wij zetten onze favorieten uit de 90’s en 00’s voor je op een rij.

1. You’ve Got Mail

Deze oude klassieker is niet bij veel mensen bekend en dat is hartstikke jammer. Het is namelijk een heerlijke romantische, maar ook zeker herkenbare film. Het gaat over Kathleen Kelly, die de eigenaresse is van een kleine kinderboekwinkel genaamd ‘The Shop Around The Corner’. Joe Fox runt daarentegen een grote winkelketen genaamd ‘Fox Books’, die de toekomst van de winkel van Kathleen in gevaar brengt. Ondertussen worden de twee smoorverliefd op elkaar door hun e-mailcontact, zonder te realiseren dat ze elkaars rivalen zijn.

2. When Harry Met Sally

Sally Albright wil journalistiek gaan studeren in New York en besluit hier per auto heen te reizen. Haar vriendin vraagt of haar vriend, Harry Burns, met Sally mee mag rijden. Onderweg raken de twee aan de praat over van alles en nog wat. Een van de belangrijkste punten die ze bespreken is seks. Volgens Harry kunnen mannen en vrouwen geen vriendschap hebben, omdat er altijd seks tussenkomt. Hier is Sally het absoluut niet mee eens en de twee gaan met ruzie uit elkaar.

Na elkaar vijf jaar niet gezien te hebben komen Sally en Harry elkaar weer tegen. Inmiddels beiden verloofd besluiten de twee vrienden te worden, maar dit loopt niet helemaal goed af. Weer vijf jaar later komen ze elkaar weer tegen en sluiten deze keer een echte vriendschap, maar dan wordt hun vriendschap op de proef gesteld door de uitspraak van Harry.

Het moeras-huis van Shrek wordt binnenkort óók een vakantiebestemming

3. Stepmom

In de film Stepmom volg je Jackie en Luke, een stel dat is gescheiden. Hun kinderen Anna en Ben kunnen dit maar moeilijk aanvaarden, vooral sinds er een nieuwe vrouw in het leven van hun vader is gekomen, genaamd Isabel. Ze doet haar best om de kinderen zo goed mogelijk op te voeden, maar houd ook van haar baan en wil deze niet opgeven. Dit verhaal gaat over de moeilijkheden die komen kijken bij het zijn van een stiefmoeder en wat voor effect het heeft op de familiedynamiek.

4. The First Wifes Club

Drie rijke dames willen wraak nemen op hun exen nadat ze ingeruild zijn voor jongere vrouwen. Dit kwam vooral hard aan omdat ze hun mannen jarenlang hebben geholpen om hogerop te komen, waardoor ze het nu hun levensmissie maken om hun ex-mannen in hun portemonnees te raken.

5. Runaway Bride

Maggie Carpenter is een vrouw die meerdere malen haar verloofden bij het altaar heeft laten staan. Een columnist genaamd Ike besluit hier een stuk over te schrijven, maar wordt ontslagen omdat het kwetsend. Dan besluit hij een degelijk artikel te schrijven over de Runaway Bride en haar volgende huwelijk, maar daar is Maggie alles behalve blij mee.

6. Autumn in New York

De 48-jarige restauranteigenaar Will Keane is een echte playboy en heeft alles wat zijn hart begeert. Hij heeft al veel verschillende vrouwen gehad en gelooft niet meer in echte liefde, tot hij de 21-jarige Charlotte ontmoet. Zij heeft een levensbedreigende ziekte en leert hem wat echte ware liefde is.

7. Mona Lisa Smile

Het is 1953 en Katherine Watson verlaat haar vriend om les te kunnen geven aan een universiteit voor vrouwen. Ze wil haar leerlingen niet alleen lesgeven, maar ze ook leren dat ze mogen dromen over de toekomst. Dat vrouwen dezelfde kansen hebben als mannen en niet alleen het huishouden op hun wacht in de toekomst. Dit gaat alleen lastig doordat haar leerlingen opgevoed zijn met het idee dat huisvrouw zijn en voor de kinderen zorgen de enige taken zijn die op hun wachten. Het is dus ook niet zo gek dat niet iedereen gelooft in haar manier van lesgeven en daar wordt ook geen geheim van gemaakt.

8. The Women

Marry is een vrouw die alles heeft in het leven. Ze heeft een succesvolle carrière, geweldige vriendinnen en het perfecte huwelijk. Maar wanneer de roddel ontstaat dat Mary’s echtgenoot vreemdgaat, kunnen Mary en haar vriendengroep er niets van geloven. Toch beschouwen haar vriendinnen de affaire als onacceptabel, terwijl Mary’s moeder er alles aan doet om ervoor te zorgen dat haar dochter geen gescheiden vrouw wordt.

Mary besluit alles op een rijtje te zetten en hoopt op die manier te ontdekken wat ze werkelijk wil met haar leven en toekomst. Hoewel dit enigszins lijkt te helpen, begint haar leven steeds verder uit elkaar te vallen. Zij is namelijk niet de enige vrouw in haar vriendinnengroep met problemen.

Kijkers moeten massaal huilen door de film ‘Sitting In Bars With Cake’

9. The Devil Wears Prada

Andrea ‘Andy’ heeft moeite met het vinden van haar eerste baan als journaliste. Bij een gebrek aan betere opties solliciteert ze bij het modetijdschrift Runway, om de twee assistente te worden van hoofdredactrice Miranda Priestly. Haar baan heeft weinig te maken met journalistiek, maar ze weet dat als ze het even volhoudt bij dit bedrijf alle deuren voor haar open gaan in de toekomst.

Miranda Priestly blijkt een regelrechte ramp te zijn om voor te werken en eist de meest absurde dingen. Met een betere toekomst als doel zet Andy niettemin alles op alles om haar baan te houden en in de smaak te vallen bij haar veeleisende baas.

10. That Awkward Moment

Deze film volgt drie jongens in hun 20’s (Zac Efron, Miles Teller en Michael B. Jordan… Al reden genoeg om te kijken) die proberen te navigeren in hun romantische leven. Nadat ze met elkaar hebben afgesproken dat ze alle drie single blijven worden ze een voor een halsoverkop verliefd, maar proberen dit voor elkaar te verbergen. Dit zorgt voor nogal hilarische momenten.

Welke film ga jij als eerst kijken?