Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Tripje naar Parijs op de planning? In deze wijk vind je een vintage fotohokje

Oui oui Paris! Eén van onze favoriete Europese steden en het verveelt nooit om daar rond te lopen. De grote toeristische trekpleisters zijn leuk, maar vaak is het rondslenteren door de verschillende arrondissements nog leuker en krijg je meer mee van de stad. In de Parijse wijk Montmartre vind je namelijk een heel leuk fotohokje waar je vintage foto’s kunt laten maken. Duurt wel eventjes voordat ze klaar zijn (vandaar ook de lange rij) maar het is wel het perfecte aandenken aan jouw reisje.

Tripje naar Parijs op de planning? In deze wijk vind je een vintage fotohokje

Waar moet je zijn.. Montmartre! Montmartre staat bekend als de thuisbasis van vele beroemde kunstenaars, waaronder Pablo Picasso en Vincent van Gogh. De smalle straatjes en pittoreske pleinen ademen nog steeds de creatieve geest van het verleden. Wist je dat het beroemde kunstenaarscafé Le Bateau-Lavoir, waar Picasso en andere kunstenaars samenkwamen, hier te vinden is? Bovenop de heuvel van Montmartre pronkt de prachtige Sacré-Cœur Basiliek, met een adembenemend uitzicht over de stad – helemaal in de zomer met zonsondergang is het een prachtige plek om te zijn.

Montmartre is ook de thuisbasis van het wereldberoemde cabaret Moulin Rouge. Dit iconische theater opende zijn deuren in 1889 en staat sindsdien bekend om zijn bruisende shows en extravagante kostuums, iets wat je eigenlijk ook niet kunt overslaan als je in Parijs bent.

Het vintage fotohokje

Nou, en nu even over dat fotohokje. Je betaalt 6 euro (kan met pin!) en de kans is groot dat je even in de rij moet staan omdat het een populaire plek is. Ook duurt het zo’n 4 minuten voor je foto’s klaar zijn. Want op welk adres kan je zoeken? Als je op Google Maps FOTOAUTOMAT, 53 Rue des Trois Frères intypt, kom je er vanzelf.

@luciestoriess

One of my favourite places in the city!!! Loving so much taking these pics 🖤 📍FOTOAUTOMAT, 53 Rue des Trois Frères, 75018 Paris, France #paris #parisfrance #parisplaces #parishiddengems #fotoautomat #parisphotospots #parisvintage #photobooth #parisphotobooth #vintageclassy #parisianlife #parisianspots #parisianlifestyle #parisiangirl #girlinparis #thingstodo #thingstodoinparis #parisienne

♬ som original – gab

Hoe leuk is dit?! En natuurlijk kom je niet alleen voor de foto’s naar Parijs. Ook de macarons zijn een drijfveer, de steak frites én de Sephora. Vorig jaar gingen er geruchten dat de cosmeticawinkel eindelijk terugkeerde naar Nederland, maar helaas. Dan tóch maar naar Parijs. Hoe je dat goedkoop doet?

Dit zijn de 5 meest bezochte steden ter wereld