Renée
Renée Love & Seks 6 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

Dreigt je partner steeds om de relatie te verbreken? Deze tips helpen je om dit gedrag te stoppen

Wat als de persoon waarvoor je een tijd geleden compleet bent gevallen anders blijkt te zijn dan je dacht? Dat liefde niet alleen maar rozengeur en maneschijn is weet je ongetwijfeld. Maar wat doe je als je keer op keer hoort dat je lover de relatie wil verbreken? Beautify helpt je.

Dat het niet gezond is om met wat dan ook te dreigen begrijp je vast wel. Toch is het lastig om te zien dat de persoon waar je lief en leed mee deelt je pijn doet door te zeggen dat hij of zij de relatie wil verbreken. Tijd voor actie.

Hoe komt het dat je partner de relatie wil verbreken?

Los van het dreigement zelf is het goed om naar de wortel van het probleem te gaan. Want waarom zou je partner überhaupt zoiets zeggen? Er zijn verschillende verklaringen voor:

1. Je partner is niet emotioneel stabiel

Als je liefde niet emotioneel stabiel is, kan het voor hem/haar makkelijker zijn om te dreigen om de relatie te verbreken. In werkelijkheid is het voor hen vooral moeilijk om hun emoties onder controle te krijgen en netjes met de situatie om te gaan. In plaats daarvan doen ze je vooral pijn.

2. Je geeft je partner niet wat hij of zij nodig heeft

Jij bent net zo goed verantwoordelijk voor de verloop van je relatie als je lover. Het is heel makkelijk om hem/haar de schuld te geven, maar wat is jouw aandeel in de problemen die jullie hebben? Als je partner aangeeft dat je ergens tekort schiet is het goed om hiernaar te kijken. Klopt het, en zo ja, wat kun jíj doen om het beter te maken?

3. Je partner maakt misbruik van de situatie en wil meer macht over jou

Er zijn verschillende scenario’s denkbaar. Wie weet heeft de persoon die jij als de liefde van je leven beschouwt moeite met jouw onafhankelijkheid. Of is hij/zij jaloers.

Hoe dan ook, dreigen om de relatie te verbreken is in sommige gevallen een actie om jou dichterbij zich te houden. Ze willen meer macht over je hebben, terwijl ze weinig grip op je hebben.

Het is makkelijk om dan misbruik van de situatie te maken. Vooral als jij er niet aan moet denken om de relatie te verbreken krijg je een enorm schuldgevoel en drang om voor je relatie te vechten. Terwijl de manier waarop het gebeurt totaal niet eerlijk is.

Wist je dat je meer van Temptation Island leert dan je denkt? Deze relatie tips zijn onwijs waardevol

Wat je kunt doen als je liefde dreigt om de relatie te verbreken

Nu kun je kijken naar hoe je met de situatie omgaat. Het is onwijs vermoeiend als je partner keer op keer een einde aan jullie liefde wil maken, zonder dat hij/zij daadwerkelijk doorzet. Hierbij tips om uit de cirkel te komen:

1. Laat je niet gek maken

Laat je in eerste instantie niet van je stuk brengen. Natuurlijk schrik je ervan als je het dreigement hoort en ja, als het de eerste keer is neem je het serieus. De tweede keer ook. Maar als het terug blijft keren is het tijd om het probleem aan te pakken.

2. Communiceer

Het kan zijn dat je partner geen idee heeft wat voor effect zijn/haar gedrag op jou heeft. Sterker nog, misschien weet je lover niet eens hoe pijnlijk het is om iedere keer deze (loze) dreigementen te horen. Communiceer erover. Vertel wat er wordt gezegd en hoe dit op jou overkomt. Wat het met je doet.

3. Weet wat je waard bent

Denk goed na over de relatie waar je je nu in bevindt en wat je waard bent. Die dreigementen? Je bent en verdient beter dan dat. Als je je partner geeft wat hij/zij nodig heeft en altijd luistert ligt het buiten je bereik. Wil je in deze relatie blijven?

4. Verbreek de relatie

In het ergste geval is de beste oplossing om inderdaad de relatie te verbreken. Als het geen gezonde relatie is, als jullie niet gelukkig meer zijn of als de liefde weg is, is het vaak beter om het af te kappen.

5. Smeek niet om de liefde van je partner

Als jij altijd je best doet om de best mogelijke vriendin te zijn hoef je niet te smeken om iemands liefde. Laat geen misbruik van je maken en geef niet alle macht uit handen.

Conclusie: praat met elkaar. Waarom zegt je partner dat hij/zij de relatie wil verbreken? Wat is écht de oorzaak van deze uitspraak? En dan: gaan we door of is het beter om uit elkaar te gaan? Kies je voor het eerste, houd dan in de gaten dat jullie niet keer op keer hetzelfde probleem hebben.

5 tips om jezelf altijd op nummer één te blijven zetten in een relatie