Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Fan van Pornstar Martini en Aperol Spritz? Probeer de Passionfruit Spritz

Pornstar Martini’s en Aperol Spritz zijn zonder twijfel de populairste cocktails van het moment. We get that, want deze drankjes zijn niet alleen heel erg lekker, maar zien er ook nog eens super gezellig uit. Wat blijkt: er bestaat gewoon een combinatie van deze twee drankjes. Wordt de Passionfruit Spritz dan hét nieuwe zomer drankje?

Passionfruit Spritz

Het zoetzure van een Pornstar Martini in combinatie met het bittere randje van een Aperol Spritz, let us introduce you to the Passionfruit Spritz. Het grote voordeel aan deze cocktail: je hoeft niet te shaken! Aan de naam van de cocktail kun je het al horen, de Aperol wordt vervangen door een drankje met passievrucht. Passimoncello om precies te zijn. Voor de rest heb je alleen Spa rood, prosecco, ijsklontjes en wat leuke garnering nodig. Lets get into the recipe! 

Recept

Voor een glas heb je nodig:

  • Een handje ijsklontjes
  • 90 milliliter prosecco
  • 60 milliliter Passimoncello
  • 30 milliliter spa rood
  • Halve passievrucht en een takje munt als garnering

Wanneer je de juiste ingrediënten in huis hebt, is het maken van het zomerse drankje heel simpel. Je pakt een mooi groot glas, bijvoorbeeld een Gin Tonic- of wijnglas, je doet de ijsklontjes erin en schenkt de prosecco, spa rood en Passimoncello in. Voor de garnering doe je een takje munt in het glas en leg je een halve passievrucht bovenop. Tip van ons: als je op munt slaat, komt de smaak meer vrij. Doe er je voordeel mee!

@foodiebybibi

Will be drinking this all summer long 😋 #cocktail #easyrecipe #summerdrink #passionfruitmartini #limoncellospritz #aperolspritz #aesthetic #dinnerwithme #hosting

♬ original sound – 🎧

Passimoncello

Het kan zomaar zijn dat je nog nooit van the magic ingrediënt, Passimoncello hebt gehoord. Het is verkrijgbaar bij de Sligro en sinds kort ook bij Gall & Gall. Het is een 100 procent natuurlijke passievruchtlikeur. Het drankje is dan ook, net als Limoncello, heerlijk om puur te drinken, maar ook perfect voor mixdrankjes of om de meest tropische, frisse cocktails mee te maken.

Geen zin om zelf cocktails te shaken? HEMA komt met kant-en-klare cocktails