Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De ‘pinch hair hack’ is de makkelijkste manier om volume toe te voegen aan je haar

Ben jij ook altijd opzoek naar een manier om meer volume in je haar te creëren, maar heb je niet veel tijd in de ochtend? Wij houden van haar hacks die minder dan een minuut duren en precies het resultaat geven die je zoekt, of soms zelfs nog beter. De ‘pinch hair hack’ is zo’n hack.

Wij vertellen je alles over deze nieuwe haarhack.

‘Pinch hair hack’

Make-upartist en haarstylist Emma Chen is iemand die deze makkelijke hack elke keer weer gebruikt om dat warrige en luchtige textuur te creëren. Hier staat ze dan ook om bekend. Wij zijn zeker geen haardeskundigen, maar deze hack kan iedereen makkelijk onder de knie krijgen. Hieronder zie je een kort filmpje van Emma Chen’s Instagram waarin te zien is hoe ze dit doet:

Onder haar post legt Emma uit dat het helemaal niet nodig is om veel textuurspray of droogshampoo te gebruiken. Er is zelfs een betere manier om dit voor elkaar te krijgen. Ze schrijft: “Heb je teveel prep haar?” Ze voegt daar aan toe: “Te veel producten gebruiken kan soms net zo erg zijn als helemaal geen product gebruiken. Haar wordt zwaar, slap en overbewerkt.”

Maar wat moet je dan wel doen? “De sleutel tot het toevoegen van volume en textuur zonder afhankelijk te zijn van het product, is het creëren van verschillende vormen in het haar. Het zorgt ervoor dat het haar niet in zichzelf krult en creëert een dimensie,” zegt Emma onder haar Instagram-post.

Je kan deze hack natuurlijk creëren door stylingtools te gebruiken. Het helpt om de golven in afwisselende richting te stylen om meer textuur toe te voegen. Bij het toevoegen van vorm en beweging aan de voorkant van je haar, is de ‘kneep’-techniek het beste om te gebruiken.

Door de twee delen aan de voorkant bij elkaar te knijpen, komt de bovenkant dichter bij elkaar te staan. De rest komt door deze techniek juist verder van elkaar af te staan en hierdoor krijg je een curtain fringe shape. Het voegt ook een extra lift toe en in combinatie met golven, zorgt het voor extra definitie.

Het beste deel van de ‘pinch hair hack’? Je hebt al die stylingtools niet nodig en het is een techniek die je altijd en overal kan gebruiken. Hierdoor voeg je een mooie dimensie toe en fris je je stijl op.

Side bangs uit de ’00s maken een comeback en dit zijn 5 manieren waarop je deze trend kan stijlen