Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb jij Instagram’s nieuwste ‘collab’-functie al? Z贸 gebruik je het!

Het is geen geheim dat Instagram een perfecte plek is om jouw priv茅leven te delen met je vrienden, kennissen en andere ge茂nteresseerden. Ook is het professioneel gezien een goede plek om contact te leggen 茅n om samen te werken met verschillende mensen. Een bericht is zo verstuurd, een like is zo gedaan en binnen 2 seconden heb je zo een foto gedeeld.

#instalife

Werk samen via collabs

Misschien is het je al opgevallen, maar Instagram heeft recentelijk een nieuwe functie gelanceerd, namelijk: collabs. Deze functie gaat inderdaad om het samenwerken tussen verschillende accounts. Het geeft je de mogelijkheid om iemand co-auteur te maken van jouw posts en reels. Als gebruiker van Instagram kan je iemand uitnodigen om mee te laten werken aan jouw post. Dit betekent dan ook dat de post op beide tijdlijnen te zien is.

Ook de statistieken (en likes en comments) van de post zijn zichtbaar voor beide partijen. Dit betekent dat, als je met iemand samenwerkt of je wil gewoon tegelijk posten, dat je nooit meer hoeft af te spreken wanneer dit gebeurt. De post kan nu 1 keer geplaatst worden en dan verschijnt hij op beide accounts. Ook de likes en de zichtbaarheid hebben kans om exponentieel te groeien omdat een enkelvoudige post meer volgers bereikt.

Instagram collab
Bron: Bustle.com / Courtesy of Instagram

Hoe gebruik je de functie op Instagram?

Iemand uitnodigen om mee samen te werken is nagenoeg hetzelfde als iemand taggen. Stel, je maakt een gewone post, zoals een foto. In het laatste scherm, waar je ook een beschrijving kunt toevoegen , klik je op 鈥榩ersonen taggen鈥. Je kunt dan naast tags ook bijdragers uitnodigen, dit is precies de functie die je moet hebben. Hier kan je een of meerdere personen uitnodigen. Als je de juiste personen hebt toegevoegd dan kun je je foto posten zodat de genodigde personen jouw uitnodiging kunnen accepteren. Dan komt de foto automatisch ook op hun tijdlijn en kunnen zij de foto nog bewerken of bijvoorbeeld de beschrijving aanpassen.

Heb jij de functie al?

Instagram is deze functie nu langzaam aan het uitrollen, het kan dus zijn dat jij de functie nog niet hebt. Het enige wat je kunt doen is wachten 茅n je app regelmatig updaten en wie weet nodig jij straks andere vrienden, kennissen, collega鈥檚 of co-creators uit om Instagram posts en reels te delen met elkaar.

Wel is het natuurlijk belangrijk dat je social media op een gezonde manier blijft gebruiken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.