Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een pony? Zo voorkom jij die vervelende puistjes op je voorhoofd

We houden ervan, pony’s: krullend, stijl, bangs, stomp, ga zo maar door. Helaas zitten er ook negatieve gevolgen aan dit kapsel. We hebben het niet over het groeien van je pony waardoor je niks meer kan zien, maar over de puistjes die vaak ontstaan op de huid onder je pony. Hoe kan dit en hoe voorkom je het?

Hoe veroorzaakt een pony acne?

Pony’s sluiten je huid af met olie, vuil, bacteriën en andere slechte stoffen. Deze olie en dit vuil hopen zich dan op en blokkeren je poriën, wat dan weer leidt tot mee-eters op je voorhoofd. In sommige gevallen vormen die verstopte poriën dan puistjes in dat gebied. Ook is het zo dat gewone haarstylingproducten, zoals conditioners en glansoliën, comedogene ingrediënten kunnen bevatten die de poriën verstoppen. Er zijn gelukkig manieren om te voorkomen dat je voorhoofd verstopt raakt als je een pony hebt.

De juiste huidverzorging

Het is handig om huidverzorgingsproducten met zuiverende ingrediënten aan je routine toe te voegen. Het beste is om één keer per dag deze producten te gebruiken, zoals salicylzuur of benzoylperoxide-reiniger. Voor huidverzorging die je niet afwast kan je ​adapaleen gel gebruiken. Dit bevat retinoïden die je huid exfoliëren en verstopte poriën schoonmaken.

Welke haarproducten kunnen puistjes op je voorhoofd voorkomen?

Je wilt voorkomen dat je haar vettig wordt door het minder vaak met shampoo te wassen. Als je merkt dat je hoofdhuid vettig is, voeg dan een paar keer per week een shampoo toe met een actief ingrediënt dat helpt om de olie onder controle te houden. Denk aan ingrediënten als zinkpyrithion, seleniumsulfide of ketoconazol. Blijf uit de buurt van haarproducten die kunnen bijdragen aan het probleem, denk aan haaroliën of waxen. Deze kunnen op je voorhoofd terechtkomen en het probleem vergroten. Nog een gemakkelijke manier om puistjes op je voorhoofd te voorkomen, is door je pony met een hoofdband van je gezicht te vegen als je slaapt. Zo houd je je voorhoofd enkele uren schoon, zodat je poriën kunnen ademen.

Wil jij iets anders met je haar? Deze pony’s staan goed bij jouw gezichtsvorm