Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 14 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pre-shampoo clay: het wondermiddel dat voor volume in je haar zorgt

Een haarmasker, textuurspray, shampoo en conditioner: grote kans dat je deze haarproducten wel kent. Maar heb je wel eens gehoord van pre-shampoo clay? Je verdeelt het in je haar voor je het gaat wassen (goh, pre-shampoo) en het zorgt voor een heerlijke reiniging van overtollig talg én creëert volume.

Da’s alles wat we willen. We delen onze favorieten met je!

Pre-shampoo clay

Je haar heeft heel wat te verduren. Het kan relatief makkelijk beschadigd raken door verschillende oorzaken: door hitteproducten, het verven van je haar, maar ook door het verkeerd borstelen van je haar. Des te belangrijker om je haar goed te verzorgen.

Zo voorkom je beschadigingen én houdt je haar kleur ook veel beter vast. Een fijne en makkelijke manier om je haar optimaal te verzorgen, is door gebruik te maken van een pre-shampoo clay.

Zo werkt het

Je hebt maar een beetje van de pre-shampoo clay nodig en brengt het aan op een droge hoofdhuid. Let op: je kan het beste het product sectie voor sectie aanbrengen. Even inmasseren en in laten werken – voor zo’n 5 minuutjes – en daarna spoel je het uit. De reiniging is pas compleet als je daarna je haar nog gewassen hebt. Enne, anders is het ook geen pre-shampoo.

Pre-shampoo clay reinigt de hoofdhuid van overtollig talg, maar da’s nog niet alles. Het versterkt en kalmeert je hoofdhuid ook. Als je je haar ‘behandelt’ met pre-shampoo clay, zal je direct merken hoe zacht en volumineus je haar  is geworden.

Dit zijn onze favorieten!

1. Elements Purifying pre-shampoo klei

Wella heeft een milde haarverzorgingslijn: ELEMENTS. Laat daar nou net een pre-shampoo klei bij zitten. De tube bestaat voor 50% uit gerecyclede plastic en bevat geen siliconen en dierlijke ingrediënten (sterker nog, het bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten).

pre-shampoo clay

2. System Professional pre-shampoo klei

De pre-shampoo clay van System Professional bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijke ingrediënten, voor maar liefst 91%. Het is vrij van parabenen en siliconen en doet verder wat-ie moet doen: je hoofdhuid reinigen!

pre-shampoo clay

3. Cachos Brazil pre-shampoo treatment

Deze pre-shampoo clay van Cachos Brazil is perfect voor meiden die de CG-methode volgen. Het zit vol met voedende ingrediënten, het is rijk aan OMega 9-groep en Omega 6 vetzuren.

Ik deed een jaar de Curly Girl Methode en dit is wat ik daarvan vind