Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Doet jouw partner aan ‘quiet quitting’? Dat herken je aan déze signalen

Je hebt vast wel eens gehoord van de term ‘quiet quitting’, aangezien de term steeds vaker wordt gebruikt. Helaas komt het dan ook steeds vaker voor dat mensen hieraan meedoen. Je partner neemt je voor lief, neemt nooit meer een bosje bloemen voor je mee en doet alleen maar het minimale in jullie relatie – geen moeite meer dus. Komt dit je bekend voor? Dan is de kans groot dat jouw partner ook doet aan ‘quiet quitting’..

Het is geen leuke trend, maar het komt helaas steeds vaker voor.

Wat houdt ‘quiet quitting’ in?

De naam ‘quiet quitting’ zegt het misschien al, maar dit betekent dat je partner ervoor kiest om alleen het minimale te doen in jullie relatie en hij zal dus echt niet zomaar thuiskomen met een bosje bloemen. Hij heeft eigenlijk geen interesse meer in jou, maar hij wilt dab weer niet degene zijn die de relatie verbreekt. Hiermee wilt je partner de conflicten of ongemakkelijke gesprekken zo veel mogelijk vermijden.

Hoe kan je het herkennen?

Oké, je weet dus nu wat ‘quiet quitting’ inhoudt, en leuk is het zeker niet. Heb jij het idee dat je partner dit misschien ook wel bij jou doet? Dat kan je onder andere aan onderstaande dingen herkennen:

1. Je partner doet altijd het minimale en doen nooit iets extra’s (bijvoorbeeld om jou te verrassen).
2. Je partner is openlijk vervelend, afstandelijk en vergeet belangrijke gelegenheden.
3. Tijdens het praten over de toekomst wordt je partner ineens stil.
4. Je merkt dat hij zich niet meer fysiek aangetrokken tot jou voelt.
5. Je realiseert je dat jullie geen lol meer hebben samen.
6. Als jullie dan eindelijk iets leuks gaan doen, zijn er altijd anderen bij.

Hoe kan je het oplossen?

Heb jij na bovenstaande punten het idee dat je te maken hebt met ‘quiet quitting’? We’re so sorry! Het is natuurlijk niet leuk om te horen dat je partner geen zin meer heeft in de relatie, maar niet het lef heeft om de relatie te verbreken. Probeer een open en eerlijk gesprek met je parter aan te gaan en vraag of diegene iets dwarszit. Als je partner vervolgens geen moeite doet om de relatie te redden, weet je eigenlijk al waar je aan toe bent. Jullie relatie heeft z’n beste tijd gehad..

Mocht je partner wél bereid zijn om te werken aan jullie relatie, probeer dan zoveel mogelijk quality time samen door te brengen en probeer weer die ‘spark‘ te vinden die jullie eerst hadden. Blijf ook zeker met elkaar praten over jullie gevoelens. Good luck!

7 signalen dat jouw relatie misschien toch niet zo goed is als je dacht