Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 6 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Doet jouw lover dit? Dan ben jij waarschijnlijk de rebound chick

Er in je nieuwe relatie achter komen dat jij een rebound bent is nooit leuk. Helaas maakt liefde vaak blind en heb je het niet snel door. Vindt hij of zij je nou wel echt leuk of is het echt alleen om over een ex-lover heen te komen?

Misschien heb jij jezelf ook wel eens schuldig gemaakt aan het nemen van een rebound of heb je het al een keer meegemaakt. Fijn is het nooit. Het kan dat er echte gevoelens ontstaat, maar vaak word je als rebound toch gekwetst.

Rebound chick

Wil je tijdens je nieuwe relatie zeker weten of jij niet een rebound bent? Deze signalen laten zien of hij of zij jou echt leuk vindt of alleen gebruikt om over een ex heen te komen.

Ze komen net uit een relatie

Is het net een paar weken geleden dat jouw nieuwe lover uit een relatie komt? Dan is de kans groot dat jij de rebound chick bent. Vooral als de vorige relatie lang en serieus was.

Natuurlijk is het mogelijk dat hij of zij toch kort daarna een nieuwe liefde ontmoet. Maar een lange serieuze relatie kost vaak tijd om te verwerken en overheen te komen. Vaak is het te snel om in een nieuwe serieuze relatie te stappen.

Je lover praat nog vaak over zijn of haar ex

Dat je ex af en toe ter sprake komt is normaal. Maar wat niet normaal is in een relatie, is wanneer je lover constant verhalen over zijn of haar ex tegen je vertelt. Is dit in jouw nieuwe relatie het geval? Dan kan je zeggen dat hij nog niet over zijn ex heen is.

Hij of zij wil nog geen label op jullie status plakken

Zijn jullie al een tijdje aan het daten maar kan je jezelf nog niet zijn of haar vriendin noemen? Dan ben je niet het meisje waar je lover een toekomst in ziet. Had je lief wel echt interesse in jou gehad, dan hadden jullie de relatie wel officieel gemaakt.

Jullie relatie speelt zich vooral af in de slaapkamer

Wil jouw lover alles over je weten? Dan is hij of zij serieus met je. Gaan jullie wel eens uit, maar bevinden jullie afspraken zich vaker af in de slaapkamer? Dan wil je lief je waarschijnlijk alleen voor de seks en word je gebruikt als rebound.

Veel seks hoeft natuurlijk niet gelijk te betekenen dat jullie status niet serieus is. Maar als de ander jou niet op een andere manier wil leren kennen zegt dat niet veel goeds.

Zijn of haar ouders weten niets van jouw bestaan

In tegenstelling tot zijn of haar ex heb jij nog nooit de ouders van je lover ontmoet. Dit terwijl jullie al een tijdje een relatie hebben. Vaak is dit een teken dat hij jou liever geheim houdt voor zijn familie. Wat natuurlijk niet klopt. In een relatie wil je vaak elk moment met elkaar delen. Zo ook de momenten met zijn of haar familie.

Je twijfelt zelf

Diep van binnen heb jij al het gevoel dat er iets niet klopt. Je wordt niet behandeld hoe het hoort in een relatie. Laat je niet als rebound gebruiken en luister naar je eigen gevoel. Als jij dit al denkt, is de kans groot dat dit ook werkelijkheid is.

Als je een van deze tekens herkent in je relatie betekent dat natuurlijk nog niet gelijk dat hij je gebruikt. Is het een combinatie van meerdere tekens? Dan is de kans erg groot je slechts een rebound bent..

Meer over love: