Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 6 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Auch: 4 x tekenen dat hij of zij interesse in je verliest

In het begin werden al je appjes snel beantwoord en kwam het overduidelijk van beide kanten. Maar nu is van dat gevoel weinig over. Is je (potentiële) liefje nou wél of niet geïnteresseerd/verliefd/net zo geobsedeerd met jou als jij met hem of haar?! Onderstaande tekenen kunnen betekenen dat je lover interesse in je verliest.

Tekenen dat je liefje interesse in je verliest

Herken jij onderstaande tekenen? Dan kun je het contact misschien beter afkappen. Je verdient beter.

1. Het contact vervaagt

Misschien is je date gewoon niet zo’n apper, dat kan natuurlijk. Maar praatten jullie in het begin heel veel (over de meest uiteenlopende zaken, tot drie uur ‘s nachts) en wordt dat nu steeds minder? Dan betekent dat misschien dat hij of zij niet meer zo enthousiast wordt van jullie contact.

Side note: ga nu niet meteen stressen als hij een keer laat of vaag reageert, want dat hoeft niets te betekenen. Pas als het de nieuwe norm wordt, is het misschien tijd om het gesprek aan te gaan.

2. Hij/zij wil minder tijd met je doorbrengen

Als je iemand leuk vindt, betekent dat dat je tijd met diegene wilt doorbrengen. Geen discussie over mogelijk. Als je date geen moeite doet om tijd met jou te spenderen of zelfs plannen afslaat, zou dit kunnen betekenen dat het niet zo goed zit als je hoopte.

3. Je date doet geen moeite meer om je beter te leren kennen

Natuurlijk ga je op date voor de gezelligheid, maar je wilt vooral álles over jouw toekomstige wederhelft te weten komen. Alleen een knap gezichtje betekent namelijk niet meteen relatiemateriaal.

Merk je dat jouw date niet (meer) nieuwsgierig naar je is? Of in ieder geval minimaal vraagt naar hoe jouw dag was of wat je hebt meegemaakt? Laat staan dat hij of zij vraagt naar hoe je je voelt en wat jou beweegt? Dan is dat obviously geen goed teken.

4. De manier waarop hij/zij appt verandert

Werd je eerst dagelijks getagd in vier verschillende memes en gebruikte je date emoji’s in alle soorten en maten? Terwijl je nu alleen een droog ‘ja’ en ‘nee’ op je scherm ziet verschijnen? Stom. Waarschijnlijk is zijn of haar gevoel over jou veranderd.

Wat te doen als je het gevoel hebt dat je date interesse verliest

Meestal heb je dat negatieve onderbuikgevoel niet voor niets. Heb je het gevoel dat je date terughoudend is? Dan heb je waarschijnlijk gelijk.

Hoe moeilijk het ook is, je zal erover moeten praten. Wanneer jij het gesprek hebt geopend, is het aan hem of haar om te vertellen wat er aan de hand is. Je verdient duidelijkheid, dus probeer de confrontatie echt aan te gaan.

Wat er ook gebeurt: vergeet niet ten alle tijden voor jezelf te kiezen. Je verdient iemand die volledig voor jou gaat. Never settle for less.

Lees ook:

EliteDaily