Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Met dit recept maak je het bekende broodje van CHUN gewoon lekker thuis

Zie jij dat heerlijke broodje van CHUN ook altijd voorbijkomen op Instagram en TikTok? Wij ook! Dit komt doordat niemand minder dan Snackspert het broodje in januari 2022 tipte aan al zijn volgers op Instagram en sindsdien gaat het compleet viraal. Maar wij hebben geen geld om elke dag dit heerlijke broodje te kopen en daarom vertellen wij je precies hoe je hem thuis maakt.

Dit wil je in je leven!

Broodje van CHUN

Wij weten niet of je Snackspert al volgt, maar anders moet je dat nodig een keer gaan doen. Deze man, Eke Bosman, recenseert en eet veel snacks en daar zijn wij ontzettend blij mee. Door hem weten we namelijk precies waar we moeten zijn voor een heerlijke lunch, dinner of een snack. Maar door zijn bekendheid weet ook gelijk de rest van Nederlands waar ze iets lekkers kunnen scoren.

Zo ook met het Broodje van CHUN. Snackspert had zijn recensie van dit broodje nog niet op Instagram geplaatst of er stonden al lange rijen voor de Amsterdamse zaak. En hoewel dit broodje het wachten meer dan waard is hebben we daar niet altijd zin in. Daarom vertellen wij je precies hoe je dit heerlijke broodje thuis kunt maken.

Héél belangrijk om te weten: dit zijn de beste mayonaises uit de supermarkt

Recept

TikTok-gebruiker Jazz Musaly laat in haar video precies zien hoe je dit lekkere broodje maakt. Nu vraag jij je vast af of dit ook een duur grapje wordt, maar dat valt reuze mee. Je hebt voor dit lekkere broodje namelijk maar een paar ingrediënten nodig en wij vertellen je welke.

Ingrediënten

– Ribeye
– Bulgogi saus
– Brioche brood
– Bieslook
– Ei
– Sriracha mayonaise

Hoe maak je het?

1. Begin met het snijden van je ribeye. Dit kan je het beste doen als hij bevroren is, zodat je mooie dunne plakjes kunt snijden. Zet ook direct een pan met water op het vuur en kook daarin een ei.
2. Na het snijden doe je de plakjes ribeye samen met flink wat bulgogi saus in een kom en mix je het goed met elkaar.
3. Snij vervolgens een goed stuk van het brioche brood en bak deze aan beide kanten met wat olijfolie in de pan.
4. Na het bakken van het broodje in het tijd om het vlees in de saus te bakken. Doe dit maar kort, anders wordt het vlees te taai. Snij ondertussen vast je bieslook fijn en je ei in partjes als toppings.
5. Snij nu het broodje in het midden open en doe het vlees erin. Leg bovenop het broodje de partjes ei en maak het af met wat Sriracha mayonaise en bieslook. Eetsmakelijk!

@jazzmusaly

Signature broodje Chun bulgogi na maken 😋 #broodjechun #chuncafeamsterdam #bulgogi #chuncafe #chunamsterdam #koreanfood #koreanfoodie #japanesefood #brioche #foryou #foryoupage #boba #matcha #viralfood #viral #viralamsterdam #lunchidee #broodjemaken #amsterdam #lunchamsterdam #amsterdamcity #foodie #food #foodoftiktok

♬ origineel geluid – Jazz Musaly

Cripsy kaas met augurk als snack? Waarom deze bizarre combi nu viral gaat op TikTok