Emma Toussain
Emma Toussain Food 27 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

We lieten ChatGPT ons tips geven voor restaurants in Antwerpen, maar hoe leuk zijn deze tips?

We zijn altijd wel in voor een lekker citytripje en wat is er nou leuker dan een citytrip én niet zo heel lang onderweg zijn? Juist – dat is top. Dan denk je waarschijnlijk al snel aan Antwerpen, ‘t is net anders dan onze eigen Nederlandse steden maar je bent er zo. Helemaal als je onder de rivieren woont. Wij lieten de toekomst (ofwel ChatGPT) een restaurantgids samenstellen omdat we benieuwd zijn wat AI te zeggen heeft over wat ‘leuk’ is.

Dan zullen wij onze rating geven.

We lieten ChatGPT ons tips geven voor een citytrip naar Antwerpen, maar hóe leuk zijn deze tips?

Let’s find out wat de generator zegt, hoe het eten eruit ziet op Instagram én wat Tripadvisor zegt.

The Jane

Gelegen in een voormalige kapel, is The Jane een bekroond restaurant dat geleid wordt door twee gerenommeerde chef-koks, Nick Bril en Sergio Herman. Met een unieke mix van elegante gerechten en een ongedwongen sfeer biedt The Jane een onvergetelijke culinaire ervaring. Het restaurant is internationaal erkend en combineert klassieke en moderne smaken tot verfijnde gerechten die de zintuigen prikkelen.

Op Tripadvisor krijgt het 4.5 van de 5 punten, da’s lekker dus. Prijsklasse is wel tussen de 250 – 600 euro dus je moet wel aardig wat centjes meenemen.

Wakker worden met een mooi uitzicht? Bij deze 8 hotels wordt wegdromen wel heel makkelijk

Dôme

Voor liefhebbers van de Franse keuken is Dôme een absolute aanrader. Dit restaurant, gevestigd in een prachtig gerestaureerd neoklassiek herenhuis, biedt een menu geïnspireerd op de traditionele Franse gastronomie met een moderne twist. De focus ligt op verse, seizoensgebonden ingrediënten en perfecte smaakcombinaties. Dôme is een plek waar je kunt genieten van een intieme sfeer en uitmuntende gerechten.

Dit restaurant krijgt op Tripadvisor 4 van de 5 punten, iets minder dan de vorige dus. Vooral prijs-kwaliteit krijgt de minste punten, maar gastvrijheid scoort dan wel weer hoog.

The Butcher’s Son

Voor liefhebbers van vleesgerechten is The Butcher’s Son een waar paradijs. Dit trendy restaurant staat bekend om zijn hoogwaardige vleesselectie en ambachtelijke bereidingswijzen. Van sappige steaks tot smaakvolle hamburgers, The Butcher’s Son serveert gerechten van uitstekende kwaliteit. Het moderne en industriële interieur draagt bij aan de levendige sfeer van het restaurant.

Op Tripadvisor scoort dit restaurant 3 van de 5 punten en voornamelijk door de prijs-kwaliteitverhouding.

DIM Dining

DIM Dining is een gastronomisch pareltje dat Aziatische fusiongerechten serveert met een eigentijdse twist. De gerechten worden gepresenteerd als kunstwerken en bieden een explosie van smaken en texturen. De chef-kok combineert ingrediënten uit verschillende Aziatische keukens en creëert daarmee unieke en verrassende gerechten. DIM Dining is een plek waar je de grenzen van de Aziatische keuken kunt verkennen.

DIM Dining scoort hoog! 4.5 van de 5 punten op Tripadvisor en bediening en kwaliteit van eten scoren heel erg goed.

Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 is niet zomaar een restaurant; het is een concept dat staat voor een holistische levensstijl. Het restaurant is gevestigd in een prachtig herenhuis en serveert seizoensgebonden gerechten met een focus op duurzaamheid en gezondheid. Het menu biedt een combinatie van plantaardige en vleesgerechten, allemaal bereid met biologische en lokale ingrediënten. Naast het restaurant is er ook een conceptstore en een appartement dat kan worden gehuurd.

Dit restaurant scoort 4 van de 5 punten op Tripadvisor en ook hier scoort prijs-kwaliteitverhouding de minste punten.

Voor de zomer nog wat kilo’s kwijtraken? Wij vroegen ChatGPT een plan te maken