Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 27 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Lovers Maan en Karel sieren de cover van Vogue: ‘We doen nu lekker waar we zelf zin in hebben’

Zangeres Maan en haar vriend Karel Gerlach, bekend als zanger van Goldband zitten nog steeds helemaal op een roze wolk samen. In de studio, tijdens het maken van de nummer 1-hit Stiekem, sloeg de vonk tussen de twee over. Op het podium spat de liefde tussen de tortelduifjes er nog steeds helemaal van af en nu stralen de twee ook op de cover van Vogue, waarin ze een boekje over hun relatie opendoen.

Cover Vogue

Het hele internet staat vol met filmpjes van Maan en Karel die innig het liedje Stiekem aan het zingen zijn. Terwijl ze zingen over een geheime spanning tussen twee mensen, zijn de twee zelf soms ook best geheimzinnig. Zo delen de lovebirds op Instagram ook maar weinig foto’s met elkaar. Voor Vogue lijken ze nu dan eindelijk een uitzondering te maken, want zij staan op de cover mer een wel hele lieve foto.

Relatie Maan en Karel

Maan de Steenwinkel en Karel Gerlach doen in Vogue een boekje open over hun angsten, het nachtleven en de liefde. ”Ik werd verliefd op de manier waarop hij naar de wereld kijkt, met die bruine glinsterogen. Dit gevoel heb ik nog nooit eerder voor iemand gehad”, vertelt Maan.

De zangeres deelt ook dat ze het heel fijn hebben samen. ”Zijn mentaliteit geeft me rust, hij staat onbevangener in het leven. Misschien ook omdat hij minder lang in de media zit”, deelt Maan. ”Ik ben de afgelopen jaren geslotener geworden. Mensen willen al zo veel van me weten, waaronder ook alles over mijn liefdesleven. Ik ben klaar met de hongerige haaien die zitten te happen naar nieuws. We willen onze liefde uitzoeken zoals iedere twintiger dat doet: samen. We doen nu lekker waar we zelf zin in hebben, wat mensen ook van ons vinden. Zolang wij maar weten hoe het zit.”

Karel haakt hierop in en vertelt dat Maan zijn maatje is. ”Geloof me: haar karakter is het mooiste dat er is. Ze is puur en empathisch. Maan wil altijd iedereen helpen. En ondanks alles verandert ze niet. Ik zie dezelfde Maan, iedere dag weer. Ik ben smoorverliefd”, aldus de zanger.

Drank en drugs

Dat de mannen van Goldband niet vies zijn van een beetje drank en drugs wisten we al wel. Toch geeft Karel aan dat hij niet meer drinkt als hij moet optreden, omdat dit te veel energie kost. ”In mijn vrije tijd doe ik wat ik wil. Als ik dronken ben of iets heb gebruikt, maakt alles me minder uit. Dan interesseert het me niet meer om herkend te worden of de meningen van anderen te horen.”

Maan laat weten dat ze haar lover begrijpt. ”Ik ben me er toch ook van bewust dat ik niet wil dat mensen me super fucked up zien. Ik zoek naar een middenweg. Toch denk ik weleens: boeien, dit is ook mijn vrije tijd. Dan zien mensen het maar. Toch kan ik me niet meer zo laten gaan als toen ik een tiener was. Ik heb inmiddels altijd antennes aanstaan. Soms wil ik ze uitzetten: ik ben tenslotte ook jong.”

Keerzijde van de muziekindustrie

Maan en Karel zijn ook open over de keerzijde van de muziekindustrie. ”Ik vind optreden tof, mijn managers geweldig. Maar het radiowereldje is bijvoorbeeld niet mijn ding. Daar kun je alleen je muziek laten horen als je de juiste mensen kent. Vermoeiend”, laat Karel weten. ”Het is een ons-kent-onsverhaal. Als je net de goede connecties hebt, mag je sneller een nummer bij ze komen spelen”, vult Maan hem aan.

Daarnaast laat Karel weten dat hij het soms wat eentonig vindt. ”Het is jammer van al dat talent: er zijn zo veel alternatieve muzikanten die niet worden opgepikt. Drum-’n- bass of indie wordt weinig gespeeld omdat men denkt dat de massa het niet begrijpt, het te eigen is of niet pakkend. Maar door verschillende stijlen te horen, verbreed je je muziekkennis en -smaak”, laat de zanger weten.

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen producten?