Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Huidverzorging 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Help! Krijg je meer rimpels als je met een rietje drinkt?

Krijg je extra rimpels rondom je mond als je met een rietje drinkt? Excuse me, waarom heeft niemand ons dit eerder verteld? Voor zover wij wisten kregen we rimpels van de zon, roken en ouder worden, maar drinken met een rietje kan nu ook aan dit lijstje worden toegevoegd. Nog een goede reden dus om plastic rietjes vaarwel te zeggen.

Getuite lipjes

Een ijskoffie met een rietje, of een heerlijke cocktail in de zon. We snappen het, je drankje door een rietje drinken voelt gewoon heel fancy. Maar genoeg reden om dit niet te doen: het tuiten van je lippen kan ervoor zorgen dat je sneller fijne lijntjes rondom je mond krijgt.

De oorzaak

Maar hoe kan iets simpels als een plastic rietje rimpels veroorzaken? De beweging die je tijdens het slurpen maakt, zorgt voor een afbraak van collageen en elasticiteit waardoor er eerder rimpeltjes en lijntjes rondom je mond zullen verschijnen. Gewoon extra beweging in je gezicht dus. Die plastic rietjes kun je dus maar beter niet meer gebruiken.. is ook veel beter voor het milieu. Maar het zijn niet alleen rietjes die dit kunnen veroorzaken, ook uit flesjes kun je beter niet drinken als je rimpels wil voorkomen. Uit een glas drinken blijft toch echt de beste optie om rimpels tegen te gaan, gelukkig werkt dit ook prima.

Voordat je in paniek raakt is het goed om te weten dat dit pas vanaf je 25e gaat tellen. Collageen en elasticiteit zijn op hun sterkste vanaf je geboorte tot midden twintig, pas daarna gaat dit achteruit. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen, dus ook wat rimpels betreft kun je er beter vroeg bij zijn.

Een ander rietje als oplossing

Yay, TikTok heeft weer eens een oplossing gevonden. Met het ‘anti-rimpel’ rietje kan je toch uit een rietje drinken zonder rimpels te krijgen. Dit rietje heeft een brede basis waardoor je eruit kan drinken zonder dat je je lippen veel moet tuiten.

@lauren.erro

These straws sure have triggered a few of you 😅 it was never that serious 😘 but if you want one it’s linked in my amz store under tiktok #antiaging #antiwrinkle #antiwrinkletreatment #lipwrinkles #lipstraw #medspa #lipfiller #lipflip

♬ original sound – Privacynbling

Maar.. neem het vooral met een korreltje zout. Er is natuurlijk niks mis met rimpels.. we krijgen ze allemaal.

Sylvia Geersen over heftige relatie met haar ex: ‘Hij was heel agressief en schold mij altijd uit’