Emma Toussain
Emma Toussain Drankjes 12 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Rosé-liefhebbers opgelet: vanaf 21 maart krijg je een speciaal AIX arrangement bij dít hotel

Rosé, onze favoriete wijn. Helemaal op een zonnige zomerdag.. elite. Ben jij zelf ook zo’n fan van dit drankje? Let dan goed op. Ter gelegenheid van de lancering van AIX Rosé 2022 serveert vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam een speciaal arrangement in de binnentuin. Deze bestaat uit verschillende bites die geserveerd worden met de rosé.

AIX Rosé in Sofitel Legend The Grand

Je kunt zelf kiezen hoe feestelijk je het wil maken. Alleen een glas wijn kost 11 euro, een fles wijn met zes bites 99 euro. Het arrangement wordt van 21 maart tot en met 21 juni 2023 geserveerd. Ook ontwikkelde AIX ter ere van de 2022-editie een eigen collectie glazen: de Riedel Veloce Rosé. Yum!

https://www.instagram.com/p/CphTv_3DjSK/

Waar komt de wijn vandaan?

Domaine de la Grande Séouve van wijnmaker Eric Kurver ligt op de glooiende heuvels van de Provence in Zuid-Frankrijk. Hier maakt het team van Maison Saint Aix sinds 2009 de gerenommeerde AIX Rosé van de druiven grenache, syrah en cinsault. Jaargang 2022 is fris met de kenmerkende hints van rood fruit waar AIX om bekendstaat en won afgelopen februari al een eerste gouden medaille, uitgereikt door de bekende Franse wijngids Gilbert & Gaillard. Een heerlijke Franse wijn dus die je niet kunt (en mag) overslaan deze lente en zomer. Tipje van ons.

Sylvia Geersen heeft een nieuwe haarkleur en laat ‘t zien op Instagram