Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 26 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom sarcastische vrouwen zo aantrekkelijk worden gevonden

Ze zijn gevat, slim en bovenal grappig. Kwaliteiten die velen van ons in een potentiële partner zoeken. Sarcastische vrouwen hebben wat dat betreft dan ook zeker één (of twee) streepje(s) voor. Ben jij ook zo iemand die de spot drijft met anderen én zichzelf? Lucky you, jij wordt namelijk heel aantrekkelijk gevonden.

Jij neemt praktisch alles met een korreltje zout. Behalve je eten zelf dan. Oh, daar gaan we al. Maar ja, wat wil je anders als je hoort dat sarcastische vrouwen sexy AF gevonden worden.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

Sarcastische vrouwen zijn woest aantrekkelijk

Bizar maar waar, zelfs jonge kinderen zijn voordat zij naar de kleuterschool gaan al in staat om sarcastische opmerkingen te maken. De een heeft daar alleen nét iets meer gevoel voor dan de ander. Ben jij zo iemand die haar eigen humor zeker weten als sarcastisch zou omschrijven? Dan moet je dit echt even horen want jij ligt lekker in de markt.

1. Ze hebben gevoel voor humor

Je bent niet de enige met gevoel voor humor. Sarcastische humor scoort namelijk behoorlijk hoog op de humormeter. En als er iets is dat veel mensen woest aantrekkelijk vinden aan de ander is dat – juist – humor.

2. Ze zijn zelfverzekerd

Wie sarcastische opmerkingen maakt, en daarmee de spot drijft met anderen maar ook met zichzelf, moet behoorlijk stevig in haar schoenen staan. Je weet namelijk dat dit behoorlijk ge-backfired kan worden en neemt dat graag voor lief. Jij barst namelijk van het zelfvertrouwen en er is geen sarcastische opmerking die dat kan schaden.

En zelfverzekerdheid wordt óók al zo aantrekkelijk gevonden: Waarom zelfverzekerde meisjes veel succesvoller zijn in de liefde.

3. Ze lachen altijd

Vergis je niet, sarcasme kan op verschillende manieren worden toegepast. Jij doet dat met name in de vorm van grappige opmerkingen en die zijn dan ook erg lollig. Zo lollig dat je een lachje niet kunt bedwingen en dus vrijwel altijd om jezelf lacht. Vinden anderen alleen maar leuk.

4. Ze zijn intelligent

Om goed doordachte (want ja dat zijn sarcastische grappen) opmerkingen te maken moet je behoorlijk intelligent zijn. Sterker nog, onderzoeker Richard Chin schreef hier een uitgebreid artikel over. Daarin stelt hij dat het brein veel harder moet werken om sarcastische opmerkingen te maken. En dat brein van jou werkt dus als een tiet. Geen echte tiet natuurlijk. Je snapt ‘m.