Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 23 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

You go girl! Deze 4 stappen ga je zetten als je na een lange relatie weer single bent

Weken lag je in bed te huilen toen je na een lange relatie ineens single was. Helemaal niet erg, ook dat hoort erbij. Vervelend natuurlijk en hopelijk hebben jouw vriendinnen en familie er snel voor kunnen zorgen dat je lekkerder in je vel begon te zitten. Dit begin je vaak pas na een paar maanden te voelen. Soms zelfs pas na een jaar. Waarna je kunt terugkijken op een nieuwe periode in je leven en je nieuwe ik hebt ontdekt.

Hoewel je het in eerste instantie zelf niet direct zal merken, zet je enorme stappen wanneer je na een lange relatie single bent. Natuurlijk hoort daar in het begin ook onzekerheid bij, maar geloof ons, je gaat groeien en zal jezelf ontwikkelen tot een nog veel sterker persoon.

Single na een lange relatie

Daar sta je dan, op eigen benen. Waar je eerst altijd een partner had om alles mee te delen, doe je dat nu met vrienden en familie of houd je het soms voor jezelf. Ook dat hoort erbij, maar je krijgt er enorm veel mooie dingen voor terug.

1. Je maakt geen onderdeel meer uit van een ander

Het was altijd ‘wij’ en ‘jullie’ en nu is dat altijd ‘ik’ en ‘jij’. Dat voelt na een lange relatie enorm bevrijdend. Als je lang samen bent met iemand wordt je vaak gezien en genoemd als stel.

Jij bent de wederhelft van, jullie worden samen uitgenodigd op feestjes en je doet ook bijna alles samen. Vooral als je samenwoont. Nu dat niet meer het geval is, ga je merken dat je echt weer een individu bent en geen onderdeel van een relatie. En eerlijk, dat is heerlijk!

2. Je wordt een onafhankelijker persoon

Ook al was je financieel onafhankelijk, nu je weer single bent wordt je sowieso weer afhankelijk van alleen jezelf. Dit kan je zien als iets negatiefs maar je krijgt er ook juist veel voor terug. Zo wordt je er een enorm sterke vrouw van om weer zo op eigen benen te staan. En we hebben het dan natuurlijk niet alleen over het financiële aspect want er zijn zoveel meer vlakken waarop je onafhankelijk kunt en wil zijn.

3. Het voelt bevrijdend

Je hoeft bij helemaal niemand verantwoording af te leggen en ook dat voelt bevrijdend. Veel singles kennen het dat ze na een lange relatie even helemaal losgaan. Er is niemand die thuis op jou zit te wachten of je terugfluit als het te laat wordt. Joe joe! Geniet ervan zolang dat kan. You do you.

4. Sterker voor een volgende relatie

Ook al moet je er nu echt nog niet aan denken (misschien zelfs de komende jaren nog niet en dat is ook helemaal niet erg) gaat dit je uiteindelijk veel sterker maken in een volgende relatie. Je weet nu in ieder geval waar je niet gelukkig van werd en wat je zelf anders had kunnen doen om gelukkiger te zijn. Voor jezelf opkomen bijvoorbeeld. You go girl!

Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.