Redactie
Redactie Food 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog een toetje nodig voor Sinterklaasavond? Déze pepernoten cheesecake is perfect

YES, tijd om de keuken in te duiken voordat je Sinterklaasavond gaat vieren. Daarvoor heeft Beautify een heerlijk recept voor je. Bereid je voor op een pepernoten cheesecake, want dat is alles wat je tijdens jullie avondje wil eten.

Loopt het water ook al in jouw mond?

Benodigdheden pepernoten cheesecake

– Springvorm (24 cm)
– Extra pepernoten ter garnering (smaak naar keuze)
– Bakpapier
– Spatel

Ingrediënten

– 250 gram pepernoten (je mag zelf kiezen welke soort – hier vind je allerlei heerlijke variaties op de ‘normale’ pepernoten)
– 125 gram ongezouten roomboter
– 400 gram roomkaas
– 200 ml slagroom
– 150 gram kristalsuiker
– 150 gram witte chocolade

Bereidingswijze

1. Om te beginnen bekleed je de bodem van de springvorm met een laagje bakpapier. Wel zo handig dat je pepernoten cheesecake straks ook weer uit de vorm komt. Smelt vervolgens de roomboter en hak tegelijkertijd de pepernoten grof fijn in de keukenmachine. Meng de boter met de nootjes in de springvorm en druk dit aan met behulp van een lepel – dit is de bodem voor je pepernoten cheescake. Laat het mengsel hard worden in de koelkast. Dat duurt ongeveer een kwartier.

2. Breek de witte chocolade in stukken en doe deze in een hittebestendige kom. Smelt de chocolade au bain-marie boven een kom heet water. Klop de slagroom met de suiker tot een stijf geheel en roer de roomkaas los met een spatel. Meng de gesmolten chocolade door het romige mengsel en giet dit bovenop de bodem in de springvorm. Als je de chocolade wilt mengen met het slagroom mengsel is het belangrijk dat je het een beetje laat afkoelen. Anders mengt het geheel niet goed. Strijk het mengsel glad met behulp van de spatel.

3. Laat de pepernoten cheesecake vier uur lang opstijven in de koelkast. Yes, deze cheescake hoeft niet in de oven. Een nacht is beter, maar zo lang kunnen jullie waarschijnlijk niet wachten met proeven. Doe tenslotte nog wat pepernootjes over de taart als versiering, dit kan doe doen naar eigen keuze.

Lees ook: Vergeet de oven! Deze kerst eet je nacho’s (!) tijdens het gourmetten