Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 1 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Skincare-producten én een routine waar je echt iets aan hebt

Serums, dagcrémes, toners, moisturizers en zo zijn er nog veel meer producten die je kunt toevoegen aan je skincare routine. Zo veel verschillende producten, maar waar zijn ze nou eigenlijk goed voor en in welke volgorde kan je ze het beste aanbrengen? Breng je eerst een serum aan of start je met je dagcrème? Wij leggen het je uit!

Skincare routine

Een goede skincare routine kost wat tijd en aandacht. Wist je dat de volgorde hiervan niet zomaar wordt bepaald? Dit heeft namelijk te maken met de effectiviteit van de skincare producten. Door een verkeerder volgorde kan een product zijn kracht verliezen. Als we dan al die stappen ondernemen, willen we het natuurlijk wel goed doen. Juist daarom leggen we de essentiële stappen voor een goede skincare routine uit. It makes sense, maar voordat je begint aan hydraterende lotions, crèmes of oliën moet je huid helemaal schoon zijn. Daarnaast is de algemene regel om producten van ‘dun’ naar ‘dik’ aan te brengen. Je begint dus met de lichtere producten, zodat je huid die makkelijk opneemt en daarna breng je zwaardere producten aan. Na elke laag moet je je huid wel een aantal minuutjes de tijd geven om het product op te nemen.

Stap 1: Verwijderen van je make-up

De eerste stap is het verwijderen van je make-up. Het beste is om hiervoor een milde en alcoholvrije olie of crème te gebruiken. Favoriet van de redactie: het Micellair Water van Garnier.

Stap 2: Cleanser

Puistjes willen we natuurlijk kosten wat het kost voorkomen. Je huid goed schoonmaken is daarom een pré. Gebruik daarom na je make-up remover een gezichtsreiniger om restjes make-up, vuil en overtollig talg te verwijderen. Zo voorkom je verstopte poriën en de cleanser geeft je huid gelijk een hydratatieboost. Op zoek naar een goede cleanser? De Clinique All About Clean Liquid Facial Soap is een aanrader! Vergeet ook niet om ‘s morgens je huid goed schoon te maken.

Stap 3: Toner

Stap drie van de skincare routine is een toner. Deze verwijdert het vuil wat de cleanser heeft laten zitten. Ook vermindert het je poriën en zal het de pH-waarden van je huid herstellen waardoor je een meer gelijkmatige teint krijgt. Daarnaast zorgt een toner ervoor dat de huid de bestanddelen van de verzorgingsproducten (die in de volgende stappen komen) beter opneemt.

Stap 4: Peeling/ exfoliant

Een peeling of exfoliant gebruik je alleen in de avond. Dit product bevat zuren die er van binnenuit voor zorgen dat dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor voorkom je ontstopte poriën en puistjes.

Stap 5: Serum

Nu je huid helemaal nice and clean is, is het tijd voor het volgende skincare product: een serum. Door de lichte en absorberende structuur, wordt het product snel door je huid opgenomen. Een serum is daarom ideaal om een specifiek huidprobleem aan te pakken, zoals rimpels of een droge huid.

Stap 6: Oogcrème

Je huid rondom je ogen is gevoeliger dan bij de rest van je gezicht. Je ogen kunnen daarom best wat extra verzorging gebruiken, een oogcrème toevoegen aan je skincare routine is dan ook geen overbodige luxe. We willen tenslotte ook geen wallen toch?

Stap 7: Moisturizer

Je skincare routine zit er zo goed als op, het enige waar je huid nu nog naar verlangt is hydratatie. Breng afhankelijk van of het ochtend of avond is, een dag- of nachtcrème aan. Een moisturizer is een vochtinbrengende verzorging voor de huid. Gebruik bijvoorbeeld de dag– of nachtcrème van Olay. De crèmes herstellen je vochtbalans en het is daarom belangrijk om het elke dag te smeren.

Stap 8: Product met SPF

Last but not least, gebruik overdag altijd een product dat je huid beschermt tegen de zon. En ja, doe dit ook in de winter en als de zon niet schijnt. Hiermee voorkom je rimpels en pigmentvlekjes in je gezicht!

Hoe verwijder je zelf gelnagellak? Nou, zo