Gina Koninkx
Gina Koninkx Celebrity Beauty 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je deze skincare routine van 6 stappen volgt ben je verzekerd van een stralende huid in de zomer

In de zomer wordt je huid blootgesteld aan factoren die erg schadelijk kunnen zijn voor je huid. Met stip op nummer één: de zon. Als je je huid niet goed beschermt tegen deze krachtige stralen, heeft dat grote gevolgen. Lees: vette rimpels als je ouder wordt. Het is daarom belangrijk om in de zomer extra veel aandacht te besteden aan een goede skincare routine.

Een goede zomer skincare routine zorgt ervoor dat jouw huid er stralend uit blijft zien.

Skincare routine in de zomer in 6 essentiële stappen

Zo kom jij de zomerse dagen door mét een prachtig huidje.

1. Gebruik altijd SPF

Het is belangrijk dat je jezelf elke dag (we herhalen: elke dag) insmeert met SPF. Dus ook in de winter inderdaad. Ongeacht de dag van het jaar, de straling van de zon kan behoorlijk krachtig zijn. De meeste tekenen van huidveroudering (pigmentvlekken, rimpels en het verlies van elasticiteit) komen namelijk door de zon. Dit kan je grotendeels voorkomen door elke dag te smeren met SPF. Je huid is dan veel beter beschermd tegen de krachtige stralen van de zon.

2. Vitamine C

Ook een vitamine C-serum doet wonderen als het aankomt op je huid in de zomer. Vitamine C helpt namelijk je huid beschermen tegen schade van de zon.

3. After sun is key

Net als het smeren van SPF, is het belangrijk om te smeren met after sun. Al helemaal als je verbrand bent. Dit kalmeert de huid en voorkomt een deel van de schade. Want ja, verbranden staat gelijk aan huidschade. Soms zelfs permanent.

4. Pas niet zomaar je beautyroutine aan

Probeer het hele jaar door een zelfde skincare routine aan te houden. Natuurlijk valt dat grotendeels samen met het gebruik van de juiste producten. Het is dan helemaal niet nodig in de zomer ineens compleet andere producten te gaan gebruiken. Dat kan zelfs meer huidproblemen veroorzaken omdat je huid dan moet aanpassen door nieuwe producten én veranderende weersomstandigheden.

5. Pigmentvlekken

Ook pigmentvlekken kunnen optreden na veelvuldige blootstelling aan de zon. Als je hier gevoelig voor bent, is het belangrijk dat je extra goed oplet met de zon. Blootstelling aan de zon en warmte in combinatie met allerlei hormonen in je lijf (dat is nog eens extra het geval als je zwanger bent) kunnen dit enorm versterken. Gebruik in dat geval altijd SPF 50 of bescherm je gezicht met een pet en blijf in de schaduw.

6. Besteed ook aandacht aan je lippen en handen

Vaak vergeten mensen hun lippen en handen. Maar deze twee plekken op je lijf zijn naast je gezicht ook erg gevoelig voor huidveroudering. Bescherm ze daarom goed met SPF.