Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 14 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De ultieme skincare-routine uitgelegd in een aantal stappen

We weten natuurlijk wel dat huidverzorging belangrijk is. Toch hebben we allemaal nog genoeg vragen over onze skincare-routine. Welke producten moeten je nou gebruiken? En hoe vaak gebruik je welke producten en in welke volgorde? Omdat we ons kunnen voorstellen dat het een beetje gaat duizelen helpen we je een handje op weg.

Wij gaan wat van deze vragen voor je beantwoorden.

Huidverzorging is héél belangrijk

Als het om huidverzorging gaat zijn er drie belangrijke stappen die je niet mag missen. Deze stappen zijn als volgt: reinigen, behandelen en hydrateren. Behandelen is een stap die veel mensen nog missen maar eigenlijk is dit onmisbaar. Deze stap bestaat uit het gebruik van serums of crèmes bestaand uit vitamine C, retinol of zuren. Deze producten zorgen ervoor dat je huid gezond blijft en minder snel verouderd. Wij vertellen je hoe je al deze producten (want ja ‘t zijn er veel) het beste kunt gebruiken.

Skincare-routine in de ochtend

1. Cleanser

De eerste stap van je skincare routine in de ochtend is het gebruiken van cleanser. Een cleanser verwijdert onzuiverheden en overtollig vet die poriën verstoppen en voor een doffe huid zorgen. Een cleanser kan best wel hard aanvoelen op je huid, dus let goed op: heb je dus een droge of gevoelige huid? Was je gezicht dan alleen met wat water. Een voorbeeld van een goede cleanser is deze van CeraVe.

2. Toner

De tweede stap is het gebruiken van een toner in je skincare-routine. Dit is niet per sé nodig, maar heeft wel veel voordelen. Zo frist het je huid op, verwijdert het vuil en zorgt het ervoor dat je pH-waarde in evenwicht is. Een voorbeeld van een goede toner is deze van Paula’s Choice.

3. Serum

Dan komen aan bij het ‘behandel’-gedeelte van je skincare-routine. Gebruik nu bijvoorbeeld een Vitamine C-serum of een niacinamide serum, deze producten helpen de beschadigingen aan jouw huid te verminderen. Een voorbeeld van een goed Vitamine C serum is deze van Tree of Life.

4. Oogcrème

Wil je graag een oogcrème gebruiken? Dan is dit het moment in je skincare-routine om deze aan te brengen. Een oogcrème helpt om kringen en fijne lijntjes minder zichtbaar te maken en om je dunne huid onder de ogen te hydrateren. Een voorbeeld van een goede oogcrème is deze van Clinique.

5. Moisturizer

Om de huid overdag gehydrateerd te houden moet je zeker een moisturizer gebruiken. Kies voor een licht vochtinbrengende crème als je niet zo’n droge huid hebt. Als je een droge huid hebt, kan je voor een wat dikkere crème gaan. Een voorbeeld van een goede moisturizer is deze van De Tuinen.

6. Zonnebrand

De zon is de belangrijkste reden waarom de huid van mensen vroegtijdig ouder wordt. Dit willen we natuurlijk voorkomen en smeer daarom als laatste stap zonnebrand op. Een voorbeeld van een goede zonnebrand is deze van Biodermal.

3x veranderingen in je skincare-routine die je deze lente wil maken

Skincare-routine in de avond

1. Cleanser

Ook ‘s avonds begin je met een cleanser. Draag je make-up? Dan haal je dat natuurlijk eerst weg met een make-upremover. Een cleanser komt daarna!

2. Toner

Na de cleanser gebruik je een toner. Let wel op, want sommige toners mogen maar één keer per dag aangebracht worden. Doe je dit vaker? Dan is de kans groot dat je huid sneller uit balans raakt.

3. Serum

Gebruik nu een serum met stoffen als retinol of glycolzuur erin. Deze stoffen werken ‘s nachts aan het gladder maken van je gezichtsstructuur en het minimaliseren van de poriën.

4. Oogcrème

Ook voordat je gaat slapen kan je een oogcrème aanbrengen. Het kan ‘s avonds wat dikker, omdat je toch gaat slapen. Niemand die ‘t ziet 😏

5. Acne behandeling

Je kan bepaalde puistjes op de huid gericht behandelen. Doe dit met een spot treatment. Dit kan een stick zijn waar een stof inzit die ‘s nachts je puistjes uitdroogt. Smeer dit dus alleen op de plekjes die je wil behandelen! Een voorbeeld van een goede acne-stick is deze van Garnier.

6. Moisturizer

Ook ‘s nachts is het gebruik van een moisturizer van belang. Deze zorgt dat je huid als je slaapt niet uitdroogt. Je hoeft nu geen crème te gebruiken met SPF, maar ga voor één die huidveroudering tegengaat.

7. Bonus: gezichtsolie

Heb je nog steeds last van een droge huid? Dan kan je als laatste ook nog een olie aanbrengen. Dep de olie op de huid als je andere producten goed zijn ingetrokken. Een voorbeeld van een goede gezichtsolie is deze van The Ordinary.

Deze producten met AHA wil je gegarandeerd in je badkamerkastje hebben staan