Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Is jouw spiegel beslagen na het douchen? Met deze tip zie jij jezelf binnen enkele seconden weer terug

Sommige problemen vallen (gelukkig) in de categorie ‘first world problems’, maar dat maakt ze helaas niet minder irritant. Toch zijn er vaak veel simpele oplossingen te vinden voor zulke problemen en die delen we dan ook graag met je. Vandaag in de categorie #FWP: een beslagen spiegel na het douchen.

Want wat nou als je haast hebt en je moet óók nog je make-up doen? Maar je ziet niks? HELP.

Hitte

Je hebt ‘t vast wel eens meegemaakt. Je gaat een avondje uit en wil van tevoren even een momentje voor jezelf. Lekker douchen, haar wassen, haarmaskertje, scheren en ga zo maar door. Voor je het weet sta je 20 minuten onder de douche en heeft je badkamer zich gevuld met stoom en zit er condens op de spiegel. Niet iedereen heeft een raam in de badkamer en dus kan niet iedereen zorgen voor frisse lucht. Dat resulteert vaak in een benauwde kamer én een beslagen spiegel. Ook houden sommigen de deur liever dicht vanwege privacy, nieuwsgierige kamergenoten of vervelende broers of zussen die ‘heel even snel naar de wc moeten’.

Nu is dit gelukkig niet het einde van de wereld, maar het is wel héél erg irritant als je na je douche-sessie haast hebt (ja, weer te lang gedoucht) en je nog moet beginnen aan haar en make-up.

De tip om jezelf weer te kunnen zien in de spiegel

Gelukkig hebben wij een hele simpele tip voor je! Je hoeft namelijk helemaal niet te wachten tot alle condens weg is. Dit scheelt je zo een aantal minuten! En die zijn cruciaal. Toch het verschil tussen alleen een mascara of toch een leuk eyelinertje.

Wat je moet doen? Je pakt je föhn en richt deze op de spiegel. De warme lucht zorgt er voor dat alle condens binnen enkele seconden verdwenen is. Ook heb je geen dus raam nodig én je hoeft de deur niet open te zetten. Easy peasy lemon squeezy!

Mysterie opgelost: dit is waarom je jezelf vaak knapper vindt in de spiegel dan dan op een selfie