Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 14 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Mysterie opgelost: dit is waarom je jezelf vaak knapper vindt in de spiegel dan dan op een selfie

Je herkent ‘t vast wel: je hebt net je make-up gedaan voor een avondje uit en je ziet er flawless uit. Tijd voor een selfie toch?! Als je de foto eenmaal hebt genomen zie je er niet zo uit als in de spiegel. Minder..uhh.. knap? Natuurlijk is dat niet zo, maar het brein doet ons geloven van wel.

Hoe zit dat nou?

Je eigen spiegelbeeld

Wij zien onszelf eigenlijk altijd in spiegelbeeld. Dat plaatje wat je ziet is in jouw hoofd dan ook de ‘originele’ versie, omdat je niet anders gewend bent. Je gaat jezelf dan ook nooit in real life zien, hoe gek dat soms ook klinkt. Doordat je jezelf alleen kent van het spiegelbeeld (omgedraaid), is het opeens heel erg gek als een selfie de andere kant op gedraaid is. De echte kant, zeg maar.

Ga voor de juiste hoeken en belichting

Ook is je gezicht in spiegelbeeld meer symmetrisch dan op een foto. Dat komt doordat een foto 2D is en hierdoor kan je gezicht er net iets anders (vooral platter) uitzien. Daarom zijn de juiste angles en lichtinval zo belangrijk! Hoe zorg je er dan voor dat je altijd goed en vooral zelfverzekerd op een foto staat? No worries girl, we got you. Die tips lees je hier.

Maak je dus vooral geen zorgen als je foto niet helemaal overeen komt met het beeld wat jij van jezelf hebt. Iedereen heeft hier last van en bedenk maar zo: je kijkt wel naar jezelf in de spiegel en naar niemand anders. Dus die goeie looks slaan toch ergens op 😉

Gespot op TikTok: met deze 4 producten krijg je een glass skin (en dat wil je)