Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 30 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De ‘sliced’ bob wordt de trend van dit najaar en doet al het werk voor je

Een korter kapsel, zoals een bob, kan heel wat zorgen wegnemen van de stylingafdeling. Het is dan ook zeker een goed voorbeeld van een kapsel voor de ‘I woke up like this’-haar. De vorm doet namelijk al het werk voor je, daarom is de ‘sliced’ bob de perfecte haarstijl voor dit najaar.

Glamour UK ging in gesprek met haarstylist Harry Josh over dit populaire kapsel.

Waarom moeten we voor ‘sliced’ bob kiezen?

Er zijn verschillende kanten die je op kan gaan met een bob. Er is een ‘French’ bob, de asymmetrische bob, de sleutelbeen bob, ‘hacked’ bob. Elk van deze kapsels brengt net iets anders, maar met zoveel keus waarom moeten we dan voor de ‘sliced’ bob gaan? “Als je fijner haar hebt, helpt het bij het creëren van een duidelijke lijn,” legt Harry uit aan Glamour UK. Je ziet er gelijk ‘pulled-together’ uit, zonder dat het er simpel uit gaat zien.

Wat maakt dit kapsel meer modern?

Dit kapsel ziet er strakker en uniformer uit, doordat er minder lagen zijn en het lijkt alsof alles dezelfde lengte heeft. Maar als je dichterbij kijkt “is het aan de voorkant iets langer en bijna een A-lijn,” vertelt Harry. Door de langere lengte aan de voorkant krijg je de ruimte om de voorstukken te stylen en meer vorm te geven.

Waarom is het perfect voor dit najaar?

Het klinkt misschien raar, maar het is niet ideaal om je haar kort te knippen in de zomer. Dit komt doordat je door de lengte je haar niet goed vast kunt binden als het warm is. Daarom is de ‘sliced’ bob, maar ook de bob in het algemeen perfect voor de herfst en winter. Harry vindt dat: “kort haar is chic en ziet er geweldig uit met (col)truien.”

Wat moeten mensen weten voordat ze dit kapsel nemen?

Deze haarstijl werkt beter voor mensen met steil en fijn haar. Met golvend of krullend haar kan het ook, maar dan ben je waarschijnlijk wel meer tijd kwijt aan het stylen. Het is bij dit kapsel ook belangrijk om “naar een geweldige kapper te gaan,” zegt Harry.

4 super trendy shag-cuts voor dunner haar