Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 30 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Stick-on make-up is de nieuwste make-uptrend en wij zijn fan

De meesten moeten bij plakbare edelstenen, waarschijnlijk denken aan de jaren ’90. Nu lijkt het erop dat het dit jaar een comeback gaat maken en deze trend is here to stay. In 2022 gaat deze trend ook zeker nog te zien zijn. We hebben het dan over de ‘stick-on’ make-up.

Wij praten je bij over deze nieuwe trend!

Stick-on make-up

Van strips in de vorm van je eyeliner, die ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van de vervelende eyeliner-applicatie en daarnaast ook zorgen voor een impactvolle beautylook, tot leuke en frisse bloemenstickers die de huid opfleuren. Het is een trend waarmee je alle kanten op kan gaan, daarom is het ook niet zo gek om te zien hoe populair de ‘stick-on’ make-up aan het worden is. Onder anderen Hailey Bieber is fan en verwisselt haar zwarte eyeliner voor een wat kleurrijkere holografische liner.

In één van de make-uplooks van make-upprofessional Rowi Singh, zien we ook de plakparels, edelstenen en studs terugkomen. Ze is bekend om haar gedurfde en artistieke creaties. Haar volgers kunnen dan ook zeker geen genoeg krijgen van deze make-uplook. Eén van haar volgers schrijft: “Etherisch. Decadent. Weelderig. Wow.” Een andere volger schrijft: “De vorm van deze parels I lovee.”

Model Isabelle Ikpeme maakt gebruik van parels door haar make-up te matchen met haar outfit. Dit doet ze door een mint kleur oogschaduw aan te brengen, zoals de top die ze aan heeft, met parels, die matchen met de parelketting die ze draagt. En dat geeft zeker een mooi resultaat.

Maar niet alleen op de ogen zien we de ‘stick-on’ make-up terugkomen. De edelstenen kunnen namelijk ook gebruikt worden om sproeten te creëren. Dit doe je door de stenen over de jukbeenderen en de neus te verspreiden.

Nail art

Maar de ‘stick-on’ gaan we zeker niet alleen bij de make-upartiesten zien, ook de nageltechnici maken gebruik van deze stickers. De stickers zorgen voor een leuke ontwerp om je nagels op te fleuren. Onder andere Instagram-influencer Melanie, ook bekend als Over Glow Edit, maakt gebruik van de nagelstickers. Zij gebruikt op de post hieronder bijvoorbeeld stickers in de vorm van een gebakken ei, met een sprankelende roze kleur op haar nagels.

Gaan jullie de edelstenen en stickers gebruiken in je make-uproutine of toch voor de nagels? Of waarom niet allebei? Wij gaan deze nieuwe trend zeker uitproberen.