Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 2 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij deze snackbar kan je tijdens dierendag hondensnacks uit de muur trekken

Over precies twee dagen vieren we dierendag en dan mogen we ons harige vriendje of vriendinnetje weer extra in het zonnetje zetten. Waarschijnlijk doe je dat al elke dag (want hoe geweldig zijn huisdieren?) maar toch leuk. Wil jij furry friend trakteren op iets lekkers? Dan kan je 4 oktober gewoon een hondensnackje uit de snackmuur trekken.

Frikandelletje voor jou, dentastix voor voor vlekkie.

Bij deze snackbar kan je tijdens dierendag hondensnacks uit de muur trekken

Meer dan de helft van Nederlandse hondeneigenaren vindt het belangrijk om hun hond tijdens Dierendag extra waardering te geven. Tweederde van deze baasjes verwent hun viervoeter op Dierendag dan ook met een extra snack, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Pedigree. Speciaal op Dierendag opent Pedigree opent daarom een pop-up hondensnackbar in Haarlem en vraagt hiermee aandacht voor haar wereldwijde missie om tegen 2030 alle honden een liefdevol thuis te geven en potentiele baasjes enthousiast te maken over adoptie.

Voor elke mensen- en hondensnack uit de snackmuur worden hondenbaasjes om een zelf te bepalen donatie gevraagd. De volledige opbrengst hiervan gaat naar dierenwelzijnsorganisatie DierenLot. Daarnaast doneert Pedigree tot 8 oktober één maaltijd voor elke verkochte Pedigree snack in on- en offline retail aan asielen, om zo de tijd die honden in het asiel doorbrengen, fijner te maken. Een win-win situatie dus.

Lekker snacken

Uit het onderzoek dat Pedigree liet doen onder hondenbezitters, bleek dat 83% van de hondeneigenaren van mening is dat snacks bijdragen aan het geluk en welzijn van hun hond. Bijna de helft van hen snackt graag samen met hun hond. Hondenbazen kunnen daarom op woensdag 4 oktober, op Dierendag, tussen 12:00 tot 18:00 naast de gebruikelijke snacks voor mensen, ook hondensnacks ‘uit de muur trekken’ bij de bekende Haarlemse snackbar ‘Vriend Snacks’, aan de Grote Houtstraat.

Deze wordt voor de gelegenheid voor een middag omgedoopt tot pop-up snackbar ‘Dierenvriend Snacks’. Naast de vertrouwde kroketten, frikandellen en kaassoufflés, zijn er speciaal voor honden Dentastix, Rodeo’s en Ranchos verkrijgbaar.

Wij weten wel wat we gaan doen komende woensdag.

Op de lijn letten, maar wel een borrel drinken? Dat doe je zo