Emma Toussain
Emma Toussain Make-up 2 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze gevreesde oogschaduwkleur maakt een enorme comeback

We hebben door de jaren heen al heel wat beautytrends meegemaakt en van sommige hoop je dat ze nooit terugkomen.. gruwel jij bij het idee van blauwe oogschaduw? Dan hebben we slecht nieuws voor je want het is heus: het is weer helemaal in. Blauw is sowieso the way to go in beautywereld.

Deze gevreesde oogschaduwkleur maakt een enorme comeback

Terug in de Tijd: Blauwe Oogschaduw, de Iconische Trend van de Jaren ’80
Eén van de meest opvallende trends uit het verleden die een comeback heeft gemaakt, is de blauwe oogschaduw. Want ja echt.. het is nu weer helemaal in. Wel met een modern tintje natuurlijk. In de jaren 80 was blauwe oogschaduw niet alleen een modekeuze, maar eerder een statement. Het was een decennium waarin mensen hun individualiteit wilden benadrukken en dat zag je vooral terug in kleding, haar en make-uplooks. Blauwe oogschaduw was perfect om op te vallen. Ook in in het begin van de jaren 2000 was de lichtblauwe poeder op je ogenleden erg populair, dun wenkbrauwtje erboven en je was helemaal klaar om te feesten.

De jaren 80 en de 00’s mogen dan al lang voorbij zijn, maar de blauwe oogschaduw is terug en beter dan ooit. De pro make-upartiesten van nu hebben deze retro look een moderne draai gegeven door gebruik te maken van nieuwe texturen, formules en aanbrengmethoden. Ook wordt er vaak gegrepen naar andere blauwkleurige producten, zoals blauwe mascara of blauwe eyeliner. Zo kan je een beetje spelen met de look en de hoeveelheid blauw, maar de kleur hoeft zeker niet meer vermeden te worden.

De beste blauwe oogschaduws

Om je op weg te helpen zetten we onze favo blauwe oogschaduw-en eyeliners op een rij.

Color Block Obsessions van Huda Beauty

Huda Beauty
Huda Beauty

Ombres G van Guerlain

Guerlain
Guerlain

Made To Last van Pupa Milano

Pupa Milano
Pupa Milano

Zie je? Kan hartstikke mooi zijn. Gewoon lekker mee spelen en kliederen en kan kom je vanzelf tot iets moois. Vind je oogschaduw een beetje te heftig? Ga dan voor een mooie liner. Subtiel maar toch kleurrijk.

Waarom elke vrouw helemaal wild wordt van de ‘latte make-up look’