Emma Toussain
Emma Toussain Nagels 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Iedereen vraagt nu om ‘soap nails’ bij de nagelsalon: wat is dat precies?

Nageltrends gaan nog komen en gaan nog sneller dan de haarkleur van Kylie Jenner en vandaag maak je kennis met een nieuwe trend genaamd ‘soap nails’.  Wat moet je je daar in hemelsnaam bij voorstellen?

Wat zijn soap nails?

Laten we meteen uitleggen wat je je voor moet stellen bij zeepnagels. Het gaat om natuurlijk gelakte nagels, het liefst in een tint warm roze. Net iets warmer dan je eigen nagelkleur, het liefst. Maar de sleutel tot echt goede soap nails is dat ze ten alle tijden glimmen – niet van de glitter maar van het lakje eroverheen. Net alsof je van de nagelsalon komt óf net alsof je in bad hebt gezeten. De nagels moeten er glimmend en nat uitzien, net alsof je in het water hebt gezeten. Vandaar de term soap, snappie?

Al gehoord van latte nails? Volgende keer vraag jij dit aan je nagelstylist

Daarnaast is het ook heel belangrijk dat het natuurlijk blijft: nagels mogen wel lengte hebben maar niet té lang, niet onnatuurlijk gevijld en alle nagelriemen moeten onzichtbaar zijn. Een soort clean girl aestethic nagel dus. En dat terwijl juist iedereen qua kleding meer neigt naar de mob wife.

Bekijk een voorbeeld van soap nails hieronder:

DIY manicure

Wil je zelf thuis aan de slag met zo’n manicure? Dat kan natuurlijk ook. De kleur Ballet Slippers van Essie is een goede tint om mee te beginnen. Ook Spin The Bottle van Essie past perfect bij deze trend. Als je glimmende top coat wil, kijk dan zeker bij de collectie van Néonail, een normale top coat gaat het niet doen. Je moet wel gaan voor een variant die extra shine oplevert en waarschijnlijk moet je dit ook wel regelmatig vernieuwen, want het laagje vervaagt natuurlijk steeds meer. En voor die soapy look wil je juist veel glans!

Of je gaat natuurlijk lekker naar de nagelsalon en je vraagt daar om dit soort nagels. Kost je meer geld, wel een stuk makkelijker.

Cherry nail art neemt het hele internet over en het is te schattig