Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 16 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de juiste manier om sorry te zeggen tegen je partner

Een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo loopt koppel loopt wel eens tegen een ruzie aan. Af en toe een meningsverschil of discussie is dus helemaal niet gek. Maar hoe zeg je op de juiste manier sorry tegen je lief?

Natuurlijk is ruzie maken niet jullie favoriete bezigheid, maar deze akkefietjes zorgen er uiteindelijk voor dat jullie dichterbij elkaar komen. Het geheim zit ‘m in een oprechte verontschuldiging van beide kanten.

Lees ook: Omdat je zus de allerbeste is: 6 relatieadviezen die je van haar hebt geleerd

Sorry zeggen na een ruzie

De oplossing is vaak oh zo simpel: je hoeft alleen maar sorry te zeggen. Maar hoe weet je of je echt fout zit en wat kun je doen als je te koppig bent om je excuses aan te bieden?

Bekijk de situatie

Na een ruzie is het bijna vanzelfsprekend om elkaar weer in de armen te vliegen van spijt. Maar hoe ver kom je hier eigenlijk mee? Weet je wel waarom je partner sorry zegt en praten jullie hier wel genoeg over na een ruzie?

Door je in te leven in je partner en daarover te praten voelt hij/zij zich gehoord. Communiceren na een ruzie is misschien wel het allerbelangrijkste.

Kijk even naar jezelf

Je lover is misschien wel boos op je, maar dat betekent niet gelijk dat jij wat verkeerd gedaan heb. Of toch wel? Een ruzie kan nogal oververhit raken waardoor je soms dingen zegt die je niet meent. Misschien vergeet jij die achteraf wel, maar doet je lief dat ook?

Het is belangrijk dat je zelf inziet dat ruzie meestal van beide kanten komt. Dus inzien waar je zelf de mist in ging, is uiteindelijk erg belangrijk.

Sorry zeggen

Nu je hebt ingezien wat jezelf verkeerd hebt gedaan en waar je lover moeite mee had, is het tijd om sorry te zeggen. Probeer je gevoelens zo goed mogelijk om te zetten in woorden en leg uit hoe je de ruzie volgende keer wilt voorkomen. Je zal zien dat je partner nu ook door jouw ogen kan kijken en je beter begrijpt. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie elkaars gevoelens proberen te begrijpen, accepteren en respecteren.

Lees ook: Dit zijn de 7 principes van een goede relatie

Famme