Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Drankjes 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers zweren bij dit viral drankje: speculoos-koffie

Kijkt heerlijk weg hè, al die nutteloze filmpjes op TikTok, maar soms – heel soms – komt er ook zeker iets langs waar we wel degelijk iets aan hebben, zoals deze overheerlijke Speculoos-koffie.

Wat is er heerlijker dan een flinke kop koffie om je dag door te komen? Nou, een kop koffie met Speculoos.

Het favoriete koffietje van TikTok

Het liefst halen we elke dag een heerlijk professioneel gezet barista-koffietje bij een leuke zaak in de buurt, maar soms staat ons budget zo’n koffie van €5 niet altijd toe. Om het dan toch iets interessanter te maken om gewoon zelf een eenvoudige koffie te zetten, fleuren we deze maar al te graag op. Inmiddels kunnen we de Vietnamese ei-koffie, ijskoffie ijsjes, spekkoek ijskoffie, koffie-cocktails (lees: espresso martini’s), havermout koffie en donut-koffie al op ons lijstje zetten, maar we voegen hier maar al te graag nog eentje aan toe, namelijk: de Speculoos-(ijs)koffie. Een klassiek Lotus Speculoos-koekje is natuurlijk een forever favourite om te dippen, dus om eerlijk te zijn denken we dat dit simpelweg niet mis kán gaan.

Kom maar op

Neem een knap glas of je favoriete mok, smeer ‘m in met een flinke eetlepel Speculoos (of stiekem twee), zet hier een lekkere warme koffie in en voeg hier een opgeschuimde melk naar keuze aan toe. Even wachten, een beetje roeren – en klaar is Kees. Moeilijk hoeft het niet te zijn zie je maar weer. Meer zin in een verfrissende bak? Roer het drankje dan goed door en giet het in een ander glas met ijsklontjes. Genieten geblazen!

@chickslovefood

Speculoos ijskoffie – In de zomer drinken we het liefst ijskoffie, zoals deze variant met speculoos. ☕ Lekker zoet én koud! 🧊 Dit heb je nodig (voor 1 glas): 1 el speculoos 2 kopjes koffie 100 ml (plantaardige) melk 1 handje ijsklontjes kaneel (optioneel) En zo doe je het: Roer de speculoos door de (nog) warme koffie. Mix hier vervolgens ook de melk doorheen en laat een beetje afkoelen. Doe de ijsklontjes in een glas en schenk de speculooskoffie hier overheen. Serveer eventueel met een snufje kaneel on top. #icedcoffee #ijskoffie

♬ original sound – Spencer Sutherland

Uhm, dit ziet er fantastisch uit. Het ideale drankje om de herfst mee te vieren. Want eerlijk is eerlijk, niet iedereen houdt van een Pumpkin Spice Latte. Dan is dit de perfecte zoete koffie om het najaar mee te vieren. Wij zetten er alvast een paar. Cheers!