Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 26 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Hè hè, we weten het eindelijk! Is sperma slikken nou juist wél of niet goed voor je gezondheid?

Je lover beweert natuurlijk bij hoog en laag dat sperma doorslikken goed is voor je gezondheid. Je dagelijkse portie eiwitten zoals hij het zelf omschrijft. Maar is dat wel zo? Wij hebben het even voor je uitgezocht en kwamen tot een duidelijk eindconclusie.

Sperma doorslikken?

You hate it or you love it, maar de kans is groot dat je het niet zo lekker vindt: sperma. Het idee dat dat uit de penis van de man komt – yak. Toch zijn er mensen (lees: mannen) die zeggen dat het juist een heel gezond goedje is en dat je zeker weten zijn sperma moet doorslikken.

Doorslikken: ja of nee?

Oké, toegegeven. Sperma zit bomvol voedingsstoffen en mineralen waar jouw lichaam blij van wordt. Er zit onder andere calcium, magnesium, vitamine B, zink en eiwitten in. Wat dat betreft is het inderdaad relevant om te denken dat een ‘shotje’ sperma goed doet voor je gezondheid.

Echter, als de man klaarkomt, komt er zo weinig sperma uit (ongeveer een theelepel) dat dit lang niet genoeg is om echt effect te hebben op je gezondheid. Hè, hè, dan weet je nu voor eens en voor altijd dat je je vriend niet hoeft te geloven met z’n ‘dagelijkse portie eiwitten’.

Ander effect van sperma

Uit onderzoek blijkt overigens wel dat sperma vrouwen slimmer en vrolijker maakt. Sperma bevat een aantal stoffen die ervoor zorgen dat je je opgewekter en jonger gaat voelen. Typisch gevalletje win-win situatie.

Dan weet je voortaan in ieder geval wat je moet doen als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt…