Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Slikken of spugen? Dit zijn de voor-en nadelen van het slikken van sperma

Niet alle vrouwen zijn er fan van om sperma door te slikken en dat is natuurlijk helemaal oké. Maar wat nou als je je partner net een blowjob hebt gegeven en hij komt klaar in jouw mond? Wat moet je dan doen? Slik je het door of trek je snel een sprintje naar de wasbak om het uit te spugen? Want of je het nou wel of niet lekker vindt, toch is het goed om te weten wat de voor-en nadelen zijn van sperma doorslikken.

Voedingstoffen in sperma?!

Vrouwen hebben vaak een sterke mening over het slikken van sperma. De een vindt het geen probleem terwijl andere het vreselijk vinden. Tegelijkertijd vinden mannen het vaak juist heel sexy als een vrouw hun goedje doorslikt. Natuurlijk blijf je als vrouw de baas, maar daarom is het wel zo handig om te weten waar het precies goed voor is.. behalve voor kindjes als je daar klaar voor bent.

Maar.. ‘t is niet alleen maar goed voor het maken van kinderen. Sperma doorslikken is namelijk goed voor de gemoedstoestand, concentratie, geheugen én energie. Nou kijk, is dat nog eens handig!

De nadelen

Nadelen voor je gezondheid zijn er niet. Wel zien veel vrouwen de smaak en substantie als een groot nadeel. Niet gek, want meestal smaakt sperma een beetje bitter. Gelukkig is ook hier iets aan te doen, vaak sporten en veel fruit eten draagt bij aan een zoetere smaak. We all know what they say about pineapple right?  Helaas is er wel een nadeel als jij geen vaste partner hebt. Natuurlijk is het altijd goed om voorzichtig te blijven, of je het nou doorslikt of niet, je hebt altijd kans om een soa te krijgen. Maar bij een zaadlozing is de kans nog net iets groter om soa’s als chlamydia, gonorroe en hiv te krijgen, die door lichaamsvloeistoffen worden overgedragen.

De keuze blijft altijd aan jou om te besluiten of je het wel of niet doorslikt, nu weet je in iedergeval de voor-en nadelen.

Nog nooit van de ‘rainbow kiss’ gehoord? Het heeft alles te maken met menstruatiebloed én.. sperma