Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zin in noodles? Dit spicy peanut noodles-recept is perfect voor zowel lunch als avondeten

Stiekem zijn we allemaal een beetje verslaafd aan noodles. Je kan namelijk ontzettend veel met dit gerecht en het is ook nog eens ontzettend lekker. Maar dit spicy peanut noodles-recept heb je waarschijnlijk nog nooit uitgeprobeerd, maar geloof ons. Deze noodles zijn perfect voor zowel lunch als avondeten en jij likt je vingers erbij af.

Super romig met een heerlijke spicy kick!

Recepten op TikTok

Op zoek naar lekkere recepten? Kijk dan niet veel verder dan je telefoon. Op apps als Instagram en TikTok zijn namelijk talloos verschillende recepten te vinden. Zo waren gebruikers een lange tijd compleet obsessed met dit TikTok-recept die laat zien hoe je burrata caprese een heerlijk Aziatisch tintje kunt geven.

Maar ook dit crème brûlée-recept voor dummies ging compleet viraal op het platform. En uit die honderden heerlijke recepten die nog over blijven lijkt er nu één echt uit te blinken. Ontzettend veel TikTok-gebruikers zijn namelijk compleet obsessed met deze spicy peanut noodles en niet zonder goede reden. Ze zijn namelijk hartstikke lekker en niet alleen als lunch, maar ook als avondeten (of allebei).

10 populaire TikTok-recepten die je kunt maken met kliekjes

Spicy peanut noodles

Deze spicy peanut noodles, ook wel lazy noodles genoemd, zijn ontzettend makkelijk te maken. Je hebt namelijk maar 15 minuten nodig. Wij vertellen je precies wat je nodig hebt.

Ingrediënten

– Dikke noodles
– Pindakaas
– Chilipoeder
– Azijn
– Sojasaus
– Chili olie
– Bosui

Recept

1. Maak als eerste de saus voor de noodles. Voeg een flinke lepel pindakaas samen met de chilipoeder, wat water, azijn, sojasaus en chili olie toe aan een bakje en mix het goed door elkaar. Doe dit een beetje op gevoel en creëer zo de smaak die jij lekker vindt.
2. Kook nu de noodles in een pan met water, zoals beschreven staat op de verpakking. Zorg er wel voor dat je lekkere dikke noodles gebruikt, want de saus is nogal zwaar.
3. Als de noodles goed zijn gekookt kan je ze afgieten en voeg daarna de saus toe. Zo kan het nog een beetje opwarmen. Maak het gerecht dan af met wat gesneden stukjes bosui, wat sesamzaadjes en gefrituurde uitjes voor die extra crunch. Eetsmakelijk!

@thefoodietakesflight

my all time fav ✨spicy peanut noodles✨ #peanutbutter #noodles #asmrfood #spicy #easyrecipes #easymeals #tiktokcooks

♬ accidentally in love – 💌

Met deze TikTok-recepten maak je met 3 ingrediënten heerlijke cheesecake bites