Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze spidery lash-trend neemt TikTok compleet over en zo maak jij ze zelf

TikTok en Instagram staan tegenwoordig helemaal vol met de meest gave trends en hacks. Zo zijn gebruikers helemaal obsessed met Maybelline Tattoo Brow, want deze gebruiken ze als semi-permanente lipliner. Toch gaat er op dit moment alweer een nieuwe make-uptrend viraal op TikTok en dat zijn spidery lashes. Deze trend is geïnspireerd door manga-personages en neemt TikTok op dit moment compleet over.

Wij zijn fan!

Spidery lashes

De meeste make-uptrends die viraal gaan op TikTok zijn soms bijna te absurd om zelf te testen. Gelukkig valt de spidery lashes-trend daar niet onder, maar ook deze trend zal niet bij iedereen in de smaak vallen. De trend laat vooral goed zien hoe je ervoor kan zorgen dat je extra lange wimpers krijgt en laten we eerlijk zijn: wie wil dat nou niet!

Spidery lashes zijn namelijk geïnspireerd op manga-personages en deze TikTok-trend is er dan ook op gericht om je eruit te laten zien als een personage die rechtstreeks uit een mangaboek komt. Voor degene die niet bekend zijn met manga en anime: de haren van de wimpers van deze personages hebben de neiging om er ontzettend lang uit te zien.

De cord knot bun wordt gegarandeerd jouw favoriete zomerkapsel

TikTok-video

TikTok-gebruiker Sarah Cheung uit Toronto – @sacheu – zag de trend op een Chinese app genaamd Xiaohongshu en besloot het uit te testen. Haar video kreeg meer dan een miljoen likes en wij snappen wel waarom. Haar look ziet er namelijk ontzettend gaaf uit. Naast de inspiratiefoto’s die Sarah laat zien, geeft ze ons ook een tutorial van hoe je deze look zelf kunt creëren.

Zo brengt ze in de tutorial mascara aan op haar wimpers, voordat ze een Newcally Wispy Fluffy Lash in kleine korte en lange stukjes knipt. Deze brengt ze vervolgens met wimperlijn aan in verschillende secties van haar wimpers. Ze brengt de langere stukken aan de bovenkant en de kortere stukken aan de onderkant van haar wimpers aan en dit zorgt voor een aparte look.

@sacheu

DIY manga lashes tutorial 🤓✨

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Reacties

Na het plaatsen ging de video van Sarah Cheung compleet viraal. Dit zorgde ervoor dat gebruikers massaal onder haar video reageerden. Zo schrijft een volger: “they look sooo good 😍.” Andere volgers schrijven: “Ok I’m going to try it bc 🤌🏽🤌🏽😍”, “Woah I’ve never been this early ever in my life😂- I’m defo trying this!” en “IM GONNA DO THIS ASAPPP.”