Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 6 jan 2022
Leestijd: 6 minuten

De échte reden dat jij break-ups haat volgens jouw sterrenbeeld

Het is nooit leuk om een relatie te verbreken, ook niet als je uit elkaar gaat als vrienden. Het blijft pijnlijk. Toch reageert iedereen op een andere manier op het einde van een relatie. Voor de één is het loslaten de lastigste taak. De ander heeft een hekel aan verandering en daar kan je niet omheen met een breuk. Om erachter te komen wat jij het meest haat aan zo’n relatiebreuk kan je kijken naar je sterrenbeeld.

Hoe meer je weet over de werking van je geest, hoe makkelijker het voor je is om ermee om te gaan en om te genezen. Break-ups suck! Elk sterrenbeeld pakt de pijn op verschillende manieren aan. Lees hier wat de echte reden is dat jij een hekel hebt aan een break-up.

Ram haat dingen weggooien

De Ram houdt van onafhankelijkheid en je raakt daardoor niet vaak emotioneel gehecht. Maar als je eenmaal verliefd wordt, val je hard. Je bent bereid om voor je liefde te vechten. Je vindt het vooral lastig om fysieke herinneringen aan je ex weg te gooien.

Hoe langer je aan deze herinneringen vasthoudt, hoe lastiger het wordt om verder te gaan. Vind je het nog lastig, schrijf een boze brief en verbrand hem!

Stier haat verandering aan hun routine

De Stier is stabiel, loyaal en super koppig. Verandering is hetgeen wat jij het meest haat aan een breuk, vooral als dit er voor zorgt dat je dagelijkse routine verandert. Je bent romantisch, maar vooral ook zeer praktisch. Jij ziet een relatie als een investering die moet zorgen voor een sterk rendement. Doet dit het niet? Dan kan je je defensief en gefrustreerd voelen.

Heb je te maken met een breuk? Verander je routine dan eerst op een kleine manier.

Tweeling haat alleen zijn

De Tweeling wordt gesymboliseerd door een tweeling, het verbaast je dan vast ook niet dat je een sociale vlinder bent. Je zult waarschijnlijk doen alsof er niets aan de hand is en je terugtrekken van de pijn. Maar je emotionele kant kan over de situatie piekeren, zo erg dat het misschien wel een obsessie wordt.

Het beste wat jij kan doen is even diep ademhalen. Rouw om de relatie die je hebt verloren. Als je dat hebt gedaan, kan je op een goede manier loslaten.

Kreeft haat het verliezen van de fantasie

Een Kreeft kan je wel vergelijken met een Disney-prinses, ze zijn romantisch en op zoek naar een lang en gelukkig leven. Soms raken ze zelfs verstrikt in deze onrealistische fantasieën. Hierdoor kan een breuk erg hard aanvoelen. Op het eerst gezicht houd je je sterk en verspreid je beledigingen over je ex. Maar wanneer niemand kijkt, is de pijn waarschijnlijk intenser dan je laat merken.

Je hebt je vrienden hard nodig! Plan samen leuke dingen om je op te vrolijken.

Leeuw haat toegeven dat iets niet werkt

Een Leeuw is hopeloos romantisch, je houdt ervan om te doen alsof je relatie zo perfect is net zoals op social media. Zelfs als het eigen helemaal niet zo goed gaat. Dit komt onder andere door de loyaliteit van de Leeuw. Je blijft namelijk bij je partner tot het bittere einde.

Wanneer je relatie echt voorbij is en je door dat rouwproces gaat, haal je creatieve kant naar boven om door de breuk heen te komen.

Maagd haat het verliezen van controle

De Maagd is een hardwerkende perfectionist, je bent altijd opzoek naar iets om te repareren. Maar je kunt niet alles repareren. Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan, moet je erkennen dat het niet zo is verlopen als je misschien had gehoopt. Laat het los, zodat je verder kunt.

Een breuk is voor jou erg onnatuurlijk, kom daarom weer in contact met jezelf. Ga naar de natuur om te ontspannen, je bent nou eenmaal een aardeteken.

Weegschaal haat het verliezen van balans

De Weegschaal is het teken van evenwicht en je houdt van partnerschappen. Je houdt van daten, maar zodra het serieus aanvoelt, ben je loyaal en toegewijd. Maar de balans kan verdwijnen wanneer een partner ervoor kiest een eigen weg te gaan. Het kan dan voelen alsof de wereld op zijn kop staat.

Het beste wat jij dan kan doen is het weghalen van alle visuele dingen waardoor je aan je ex moet denken. Schrijf of schilder over het verlies, trek daarna je leukste outfit aan en ga er op uit!

Schorpioen haat loslaten

De schorpioen is een waterteken en dit betekent dat je vaak intens, emotioneel en privé kan zijn. Hetgeen waar ze bang voor zijn, is het verbreken van een relatie die ooit onbreekbaar leek. Hierdoor is de kans groot dat je het moeilijk vindt om dingen die speciaal waren los te laten. Het voelt alsof de grond onder je voeten verdwijnt.

Maar de Schorpioen staat ook bekend als het teken van wedergeboorte. Je zult er in slagen om nog sterker eruit te komen, met voldoende zelfreflectie en zorg.

Boogschutter haat opgeven

Boogschutter is optimistisch, maar misschien ben je zo positief dat je de breuk niet hebt zien aankomen. Je wilt je er misschien nog steeds aan vast houden en weigert om wat jij en je ex hebben opgebouwd op te geven.

Smeek niet om het nog een keer te proberen. Ga vooruit! Je avontuurlijke geest helpt je om snel iets of iemand beter te vinden.

Steenbok haat om te vragen voor support

De Steenbok is meestal koppig en je staat klaar om de bergen van het leven te beklimmen. Je wordt gesymboliseerd als berggeit en je bent zeer trouw aan je vorm. Je weet wat pijn is en verstopt je er niet voor, maar je drukt het vaak niet uit. Je voelt je namelijk meer op je gemak door lasten van anderen te dragen. Dit kan tijdelijk misschien de pijn op afstand houden, maar het is zeker geen langetermijnoplossing.

Wees open over je gevoelens. Vraag om de hulp die je nodig hebt en je zult merken dat het beter wordt.

Waterman heeft een hekel aan hun opgekropte energie

De Waterman ziet er misschien kalm uit, maar waarschijnlijk voelen ze zich slechter dan ze laten merken. Je kunt na een breuk afstandelijk zijn. Je fysieke lichaam reageert meer, omdat je de neiging hebt om de pijn diep te voelen. Je zoekt afleiding door taken en activiteiten.

Stop met bewegen, daag jezelf uit om echt te voelen wat je voelt. Daarna kan je weer terug gaan naar je taken en activiteiten.

Vissen haat eerlijkheid

Vissen hebben de neiging om een hekel te hebben aan scheidingen die definitief aanvoelen. Dit komt omdat ze spiritueel, intuïtief en aangetrokken tot het abstracte zijn. Je hebt de neiging om door een roze bril te kijken en hierdoor is het verleidelijk om een deur op te laten in de hoop dat ze terugkomen. Wanneer je geconfronteerd wordt met de waarheid, wil je het liefst vluchten.

Het stellen van grenzen kan een grote bijdrage leveren aan het minimaliseren van deze pijn. Wees duidelijk. Het voelt nu misschien ongemakkelijk, maar straks ben je sterker dan ooit.

Dit is het advies dat jij moet horen voor een eerste date volgens jouw sterrenbeeld