Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 6 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Love Islands’ Megan Barton-Hanson is klaar met alle plastische chirurgie: “je gaat niet meer van jezelf houden”

Megan Barton-Hanson, bekend door haar deelname aan Love Island UK, maakt bekend dat ze eindelijk gelukkig is met haar lichaam. Ze heeft lang therapie gevolgd om aan haar zelfvertrouwen te werken. In 2018 deed ze mee aan het realityprogramma Love Island en werd ze in één klap bekend. In een interview met Grazia is ze open over haar relatie met haar lichaam en haar verslaving aan plastische chirurgie. Ook praat ze over waarom ze nu nooit meer onder het mes gaat.

Ze hoopt haar volgers wat te kunnen leren door haar eigen ervaring.

Megan Barton-Hanson over plastische chirurgie

Megan legt uit:“Ik was op een missie om mezelf op de eerste plaats te zetten – mentaal en fysiek.” Ze voelde zich geïnspireerd ondanks dat haar eerste relatie met een vrouw eindigde. “Hoewel ik wist dat ik geen overgewicht had, zorgde ik niet voor mijn lichaam. Dus begon ik yoga en pilates te beoefenen, kocht ik een spinbike en begon ik zelfs gewichten te heffen.”

Naast het creëren van deze routine, geeft ze toe dat ze ook de therapie hervatte waar ze haar negatieve relatie met plastische chirurgie aanpakte. “Ik was voorzichtig met het ondergaan van meer operaties. Terwijl ik in 2018 in de Love Island-villa was, circuleerde er een afbeelding van mij van 15 jaar, en de media begonnen uit te zoeken wat zij als ‘gebreken’ aan mijn uiterlijk beschouwden”, herinnert ze zich. “Het was wreed en onnodig om beelden van mij tijdens mijn tienerjaren bijna 10 jaar later met mezelf te vergelijken. Ik vond het echt moeilijk om mee om te gaan.”

Gegroeid in vertrouwen

Megan vervolgt: “Sindsdien ben ik zeker gegroeid in vertrouwen, maar ik kan beloven dat dit niet te danken is aan het werk dat ik heb gedaan, dat altijd zwaar is onderzocht door de pers. Sterker nog, Ik heb geleerd dat een operatie geen vervanging is voor het werken aan je geestelijke gezondheid of zelfrespect. Ik ben op dit moment erg tevreden en blij met mezelf, dus ik ben niet van plan iets anders te laten doen.”

Ondanks dat ze niet meer aan plastische chirurgie doet, vindt Megan het belangrijk om eerlijk te zijn tegen haar volgers over hoe ze eruit ziet. Maar vooral als het gaat om aanpassingen aan haar lichaam. “Ik krijg regelmatig botox en fillers, maar geen operaties meer”, geeft ze toe. “Ik denk niet dat er iets mis is met openheid over veilige operaties, als je daarvoor kiest.”

Déze deelnemer van Love Island UK verdient anderhalf miljoen(!) per maand met OnlyFans

Ze hoopt dat haar volgers leren van haar situatie

Ze vertelt het volgende over wat ze hoopt dat haar volgers leren van haar ervaring: “Het belangrijkste is dat ik wil dat meisjes weten dat je door geen enkele cosmetische ingreep van jezelf gaat houden. Het heeft me jaren van therapie en levenservaring gekost om te beginnen die reis.”

“Omdat ik in de publieke belangstelling sta, heb ik me gerealiseerd wat ik ook doe of zeg, er zal iemand zijn met een negatieve mening, dus ik kan net zo goed doen wat me gelukkig maakt. Ik denk dat als je ouder wordt, je leert om niet te schelen wat anderen denken… Ik kan vol vertrouwen zeggen dat ik op de beste, meest tevreden plek ben waar ik ooit ben geweest – mentaal en fysiek.”

Kunnen we binnenkort nóg een Love Island huwelijk verwachten?