Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 29 okt 2019
Leestijd: 6 minuten

Dit zegt jouw sterrenbeeld over wat voor type ex je bent en poeh sommige sterrenbeelden zijn next level

Het is uit met je lover en je weet niet waar je het zoeken moet. Je hebt zoveel emoties en die komen natuurlijk terug in je gedrag. Het type ex dat jij bent heeft volgens de Astrologie namelijk álles met je sterrenbeeld te maken.

Oké, het is ook bijna onmogelijk om de pérfecte ex te zijn. Bovendien willen we dat vaak niet eens, we hebben immers wel iets anders aan ons hoofd: overleven, wraak nemen of voor áltijd negeren. Wat doe jij?

Jouw sterrenbeeld zegt iets over het type ex dat jij bent

Ben jij het type dat zodra je ex-lover uit beeld is je er ook écht klaar mee bent? Of wil jij niets liever dan wraak nemen? Meid, je kunt er niets aan doen want het heeft allemaal met je sterrenbeeld te maken:

♎ Weegschaal: je houdt je groot maar kookt van binnen

De Weegschaal vindt het lastig om toe te geven aan hun omgeving dat ze het zwaar hebben op het moment dat je alleen bent ga je he-le-maal los over je ex. Scheldwoorden, gemene gedachtes én andere lelijke woorden schieten door je hoofd. Maar zodra je in gezelschap bent van andere mensen zal je nooit toegeven dat je je rot voelt. Je gaat letterlijk met een lach en een traan je break-up door. Maar lieve Weegschaal, vergeet niet aan te kloppen bij je vriendinnen die je graag troosten, dat mág.

♏ Schorpioen: het wraakzuchtige type ex

Oei, zoals we van de Schorpioen gewend zijn is iets vergeten geen optie. Nee jij hebt een geheugen van een olifant. Zodra jij wordt gekwetst in de liefde zal je dit iemand nooit vergeven. Jij bent het type ex dat tranen van woede heeft. Je zal er alles aan doen om wraak te nemen op je hartenbreker. En nee het is niet alleen een gedachte, je gaat het ook écht doen met een snood plannetje.

♐ Het sterrenbeeld Boogschutter: uit het oog uit het hart

Jij hebt een hekel om het verleden te blijven hangen. Zodra een relatie uit is, en daarmee uit beeld, verwijder je hem of haar ook zo snel mogelijk uit je gebroken hart. De relatie is over en daarom is het tijd om door te gaan én iets te veranderen in het leven. Je denkt altijd maar zo: blijkbaar was dit niet dé liefde van je leven. Heerlijk als je zo kunt relativeren.

♑ Steenbok: je bent zó opgelucht

Dit sterrenbeeld kan nog wel eens te lang in een relatie blijven hangen. Simpelweg omdat je het vreselijk vindt om iemand te kwetsen. Maar ook als je zelf wordt gedumpt voel je je opgelucht. Je voelde namelijk al dat er iets niet goed zat. Ondanks dat je verdrietig bent voel je je vrij. Je neemt je tijd om er over heen te komen en geniet daarna weer gigantisch van je vrijheid als single lady.

♒ Sterrenbeeld Waterman: je kijkt liever niet terug

Je hebt een hekel aan de emoties die komen kijken bij een verbroken relatie. Maar gelukkig heb jij het talent om je emoties in toom te houden. Zodra een relatie is verbroken kijk jij liever niet meer terug maar vooruit. En zelfs na een tijdje kan je zonder emoties terugdenken aan je ex. Maar pas op Waterman, deze weggestopte emoties kunnen je nog eens tackelen.

♓ Vissen: té vergevingsgezind

Lieve Vissen, waarom wil je het altijd zo graag een ander naar de zin maken? Je bent het type ex dat graag een tweede kans geeft. Heel lief, maar bij jou eindigt ook nog wel eens in nog meer verdriet. Je ziet te vaak het goede in je ex waardoor je niet één maar honderd keer wordt gekwetst. Wees iets kritischer want jij mag er bést zijn zonder die vervelende ex van je.

♈ Ram: de ex die altijd gewild blijft

Ja vriendin, je leest het goed. Doordat het altijd lijkt alsof de break-up jou niets heeft gedaan, blijf je interessant voor je ex. Opeens realiseren ze zich dat jij voor lol in het leven zorgde. Ideaal áls je je ex terug wilt maar vervelend als je er echt klaar mee bent. Je bent het type dat zó makkelijk lijkt door te gaan met het leven dat ze jou altijd terug willen. Zucht, hoe doe je dit?

♉ Stier: de voorbereider

Als bij jou een relatie op de klippen loopt dan realiseer jij je maar al te goed dat daar een reden voor is. Daarom is bij jou de relatie dan ook écht over en uit. Je bent het type ex dat allang heeft gezien dat de relatie geen kans van slagen heeft. Daarom bereid jij je in het geheim al voor op de grote klap. Hierdoor ben je heel stellig in je keuze. Desondanks verbreek je niet perse alle banden, als je je ex af en toe tegenkomt is dat voor jou geen big deal.

♊ Tweelingen: dit sterrenbeeld wil nog éven spelen

Oei, jij bent een gevaarlijke vriendin. Je vindt het namelijk lastig om je ex écht los te laten. Dit sterrenbeeld maakt het uit om vervolgenshaar ex weer op te zoeken als ze zich verveelt. Seks met je ex is voor jou dan ook niks nieuws. En als jij wordt gedumpt doe je er alles aan om hem of haar terug te krijgen. Maar pas op, door je grote vergevingsgezindheid kan je zomaar in een knipperlicht relatie belanden waar niemand écht gelukkig van wordt.

♋ Kreeft: je verwijdert je ex uit álles in je leven

Dit sterrenbeeld is nogal een emotioneel teken. Daardoor is er voor jou maar één remedie die werkt na het verbreken van een relatie: je ex verwijderen uit je leven. Je hebt namelijk écht alle tijd nodig om hier over heen te komen. Je bent het type ex dat je ex blokkeert, verwijderd en het liefst nooit meer spreekt. Als gemeenschappelijke vrienden over je ex beginnen raak je lichtelijk geïrriteerd. Terecht meid, take your time to heal.

♌ Leeuw: de ex die zich (te) goed voelt

Zoals we Leeuw kennen: trots, zelfverzekerd en totaal verliefd. Dus ook op het moment dat de Leeuw wordt gedumpt. Je begrijpt er létterlijk niets van dat je ex jóu heeft laten gaan. En je weet dan ook zeker dat je ex een verkeerde keuze heeft gemaakt. Je doet er dan ook alles aan om hem of haar in te laten zien dat hij de fout van zijn leven maakt. Gek genoeg heb je ook bést vaak gelijk maar pas op Leeuw, soms ben zelfs jij niet de perfecte match.

♍ Maagd: je voelt je het ultieme slachtoffer

Het sterrenbeeld maagd is er áltijd van overtuigd dat ze de perfecte lover zijn. Gek is dit ook niet, je doet er namelijk ook álles aan en je bent nou eenmaal een bijzondere catch. Op het moment dat je je gedumpt voelt voel je je enorm gekwetst. Je hebt er namelijk alles aan gedaan om het de ander naar de zin te maken. Je blijft soms iets te lang in de slachtofferrol zitten. Stop met zelfmedelijden en neem je tijd om je de break-up te verwerken.

Meer over één van de sterrenbeelden: de Weegschaal